ENERGI

Stigende gasspriser i Europa

En kald april har ført til økte europeiske gasspriser. Europas gasslagre er på et høyere nivå enn tidligere, men lite tyder på at våren er på vei med det første.

Gassprisene stiger i Europa som følge av en kald start på april. Bildet er fra Kårstø prosessanlegg i Nord-Rogaland.
Gassprisene stiger i Europa som følge av en kald start på april. Bildet er fra Kårstø prosessanlegg i Nord-Rogaland. Foto: Cornelius Poppe/NTB
19. apr. 2023 - 09:30

Neste uke er det ventet uvanlig lave temperaturer i både Tyskland og Storbritannia, som er Europas to største forbrukere av gass. Det kan bety at landenes vindproduksjon faller, og at gassforbruket øker ytterligere, ifølge Bloomberg.

Europas lagringsnivå på gass har steget til rundt 57 prosent de siste dagene, ifølge Gas Infrastructure Europe. Likevel er lagringshastigheten lav som følge av det høye gassforbruket.

Tesla-sjef Elon Musks forhold til Norge er ikke lenger like godt. Oljefondet har stemt nei til å gi han en gigantisk lønnspakke, noe som ikke har falt i god jord hos Musk.
Les også

Elon Musk: Truer aksjonærene om de ikke gir ham 500 milliarder – Norge sier nei

Det er imidlertid ingen grunn til bekymring, ifølge en analyse fra SEB Bank.

– Situasjonen ser bra ut. Fyllingsgraden er i overkant av 55 prosent sammenlignet med i underkant av 30 prosent på samme tid i 2022 og i underkant av 40 prosent i gjennomsnitt de siste 10 årene, skriver de.

Banken skriver videre at det foregår diskusjoner innad i EU for å fullstendig stanse importen av russisk gass, men at de høye gassprisene får mange land til å nøle.

24 arbeidere er evakuert fra tunnelen som står i brann i industrianlegg på Alnabru.
Les også

24 evakuert etter tunnelbrann – vanskelig slukkearbeid

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.