Brannen brøt ut natt til lørdag i en stor lagerbygning i enden av Pier 45, opplyser Jonathan Baxter i byens brannvesen. Det er vanligvis ingen på jobb på lageret om natten, men hjemløse tar seg inn der for å sove. Så langt er det ikke meldt om døde eller skadde.
Da den første brannbilen kom til stedet, strakte flammene seg høyere enn stigen kunne rekke. Til tross for at den fikk skader på grunn av varmen, valgte brannfolkene likevel ikke å trekke den tilbake, noe som viste seg å bli avgjørende for å hindre spredning, sier Baxter.
Krigshistorie
Denne skyskraperen forandrer San Franciscos kjente silhuett
Totalt ble 150 brannfolk satt inn i slukningsarbeidet, og på et tidspunkt truet ilden museumsskipet Jeremiah O'Brien. Fartøyet er et av få gjenværende såkalte libertyskip, serieproduserte fraktefartøy som utgjorde en viktig del av den allierte infrastrukturen under andre verdenskrig. Fartøyet var med under invasjonen i Normandie.
Jeremiah O'Brien er sammen med ubåten USS Pampanito (SS-383) fra andre verdenskrig, og frakteskipet Balclutha fra 1800-tallet, blant hovedattraksjonene til San Francisco Maritime National Park Association som holder til på Pier 45.
En brannbåt ble satt i stilling for å beskytte skipet, og bidro også til å pøse vann fra San Francisco Bay over vestsiden av brannen.
Jeremiah O'Brien slapp fra det uten andre skader enn noen bobler i malingen.
10-12 millioner turister
Fisherman's Wharf er en av de travleste turistattraksjonene på vestkysten av USA, ikke minst på grunn av restaurantområdet på Pier 39, Cannery Shopping Center og et Ripley's Believe it or Not-museum. Området er også kjent for en stor sjøløvekoloni rett på utsiden av Pier 39. Sjøløvene ligger på trebrygger som opprinnelig ble brukt til dokking av båter.
Havneområdet tiltrekker seg hvert år 10-12 millioner turister, og i høysesongen kan antall besøkende komme opp i så mange som 100.000 om dagen.
Men brannen lørdag var avgrenset til Pier 45, og var derfor mest truende overfor de krigshistoriske minnene.
Fant vrak av hangarskip som gikk ned i 1942