Støre: Regjeringen er forberedt på å bidra med midler til oppryddingsarbeid

Statsminister Jonas Gahr Støre sier at regjeringen vil bidra økonomisk i oppryddingsarbeidet etter Hans – men han vil ikke kostnadsfeste det.

– Ingen grunn til å senke skuldrene nå, sa statsminister Jonas Gahr Støre etter dagens møte med NVE.
– Ingen grunn til å senke skuldrene nå, sa statsminister Jonas Gahr Støre etter dagens møte med NVE. Foto: Joakim Halvorsen/NTB
12. aug. 2023 - 16:08

Støre hadde lørdag ettermiddag et digitalt møte med direktør Kjetil Lund i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). I møtet fikk statsministeren en oppdatering om flomsituasjonen.

– Det ser ut til at flomtoppen er nådd de fleste steder nå. Likevel vil dette vare, så det er ingen grunn til å senke skuldrene nå, sa Støre etter møtet.

Han sier også at mange av de evakuerte etter hvert vil komme hjem til store skader i sitt eget hjem.

– Det er all grunn til å ha medfølelse med dem, sa Støre.

Støre sier også at regjeringen er forberedt på å bidra med økonomiske midler til oppryddingsarbeidet i hardt rammede kommuner.

– Det har vi sagt tydelig ifra om. Så kan vi ikke sette kroner og øre på det, men må bruke de ordningene vi har, sa statsministeren.

Han sa også at det kan bli aktuelt å gå til Stortinget for å få mer penger utover de eksisterende ordningene.

– Vi trenger mer kraft, men noen av de vekstprognosene for hva kunstig intelligens vil kreve av kraft, sprenger alle grenser for hva som er realistisk, sier statsminister Jonas Gahr Støre.
Les også

Støre: KI sprenger alle grenser for strømforbruk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.