ELBIL

Størst økning av hurtigladere i Troms siste året

Det har blitt 75 prosent flere hurtigladere i Troms det siste året. Ingen fylker har større økning av nye hurtigladestasjoner enn Troms.

Ingen fylker har større økning av nye hurtigladestasjoner enn Troms.
Ingen fylker har større økning av nye hurtigladestasjoner enn Troms. Foto: Mathias Klingenberg
16. juli 2024 - 07:18

Nå kan man lade elbilen sin på 212 ulike steder i fylket. Det er en kraftig økning fra 121 hurtigladere i juli i fjor, skriver NRK.

Den økte dekningen gjør at elbiler nå kan brukes som vanlige biler, mener kommunikasjonssjef Unni Berge i Elbilforeningen.

– Dette betyr mye. Folk som kjøper elbil i Nord-Norge, får et godt tilbud for hurtiglading og kan bruke elbilen som en helt vanlig bil, sier hun til NRK.

Elbilsalget går også godt i nord. Åtte av ti i Troms som kjøpte ny bil i 2023, kjøpte elbil.

Finansdirektør Jan Øivind Hekkelstrend i kraftselskapet Ishavskraft sier det er potensial for å bygge flere ladestasjoner i Nord-Norge. Selskapet har allerede flere ladestasjoner i Troms og Finnmark.

– Elbilandelen fortsetter å øke, og i tillegg foregår det en kontinuerlig elektrifisering i samfunnet som gjør at status i dag ikke er lik om to år. Da vil vi trenge enda flere ladestasjoner.

Han sier de vil fortsette å bygge flere ladestasjoner der det er stor trafikk og rundt de store tettstedene.

Manetene trekker lenger nord enn før. Nå har forskere registrert den blå brennmaneten så langt nord som Troms tidligere enn før.
Les også

Blå brennmanet blir stadig vanligere

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.