CYBERANGREP

Stort cyberangrep mot Equinor i sommer

Equinor ble utsatt for et dataangrep på en tjenesteserver i sommer, men selskapet sier de hadde kontroll på situasjonen.

Konsernsjef Anders Opedal i Equinor sier selskapet allerede i desember, over to måneder før invasjonen av Ukraina, trappet kraftig opp på sikkerhetsarbeidet.
Konsernsjef Anders Opedal i Equinor sier selskapet allerede i desember, over to måneder før invasjonen av Ukraina, trappet kraftig opp på sikkerhetsarbeidet. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
25. okt. 2022 - 15:42

Konsernsjef Anders Opedal opplyser til DN at selskapet ble utsatt for et stort cyberangrep.

Han vil ikke kommentere hvor angrepet kom fra eller om det har en sammenheng med krigen i Ukraina, men forsikrer at Equinor hadde god kontroll.

Allerede i desember, over to måneder før invasjonen av Ukraina, trappet selskapet kraftig opp på sikkerhetsarbeidet. Da krigen brøt ut, ble det satt ned et eget risiko-team.

– Jeg satte ned et såkalt SPT-team, Strategic Project Team, der lederen ser og koordinerer all risiko på tvers, som til enhver tid er i stand til å gi meg et samlet bilde når det gjelder risiko og trusselbilde, sier Opedal.

Det ble satt ned en krisestab internt i Equinor etter sabotasjen mot gassrørene i slutten av september.

– Vi hadde allerede vært i god kontakt med politiet rundt droneaktiviteten. Her måtte vi gjøre enda mer. Da satte vi ned vår krisestab, som sammen med SPT gjennomførte alle nødvendige tiltak for å øke sikkerhetsnivået offshore og på landanleggene. Nå er krisestaben lagt ned, mens SPT jobber videre, sier Opedal.

Statsminister Jonas Gahr Støre.
Les også

Norge gir milliarder til mer luftvern i Ukraina

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.