ENERGI

Subsea 7 får milliardkontrakt på Sverdrup-feltet

Skal stå for undervannsrørledninger og tilhørende marine operasjoner i andre utbyggingstrinn i prosjektet.

Subsea 7 får ny milliardkontrakt på Johan Sverdrup-utbyggingen.
Subsea 7 får ny milliardkontrakt på Johan Sverdrup-utbyggingen. Foto: Equinor
Ina AndersenIna AndersenJournalist
13. juni 2019 - 12:37

Equinor tildeler Subsea 7 kontrakten for undervannsrørledninger og tilhørende marine operasjoner i andre utbyggingstrinn i prosjektet. Subsea 7 tildeles dermed den siste store undervannskontrakten for Johan Sverdrup fase 2.

Kontrakten er definert som betydelig, ifølge Subsea 7, som vil si at den har en verdi på mellom 1,3 milliarder og 2,6 milliarder norske kroner (150-300 millioner dollar). 

Subsea 7 har i første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen hatt ansvar for leveranse og installasjon av en rekke undervannskomponenter og oppkobling av rørledninger på feltet.

I andre fase av prosjektet tildeles selskapet kontrakten for leveranse og installasjon av rundt 100 kilometer feltrørledninger og 25 rørsløyfer, installasjon av kontrollkabler samt marine operasjoner knyttet til undervannsarbeidet.

Flomvannet var nesten oppunder bjelkene på Kvitheim bru ved Vossevangen under storflommen i november 2022.
Les også

Brua fra 1952 sto godt imot den nest verste flommen i nyere tid

Stavanger og Vigra

Subsea 7 melder at arbeidet med kontrakten starter umiddelbart. Prosjektledelse og ingeniørarbeid vil skje fra selskapets kontorer i Stavanger, men delen vil produseres på basen på Vigra. Offshoreoperasjonene vil finne sted i 2021, hvor de vil ta i bruk en rekke av sine fartøy.

Første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen nærmer seg nå 90 prosent ferdigstilt, med oppstart planlagt i november.

Andre fase ble godkjent av Stortinget i april, men arbeidet er alt godt i gang. Andre fase skal etter planen være i produksjon fra 2022. 

Ifølge Equinor gjør denne kontraktstildelingen at norske leverandører har stukket av med 85 prosent av kontraktene i andre fase av Sverdrup-utbyggingen. I første fase ligge andelen norske kontrakter på 70 prosent. 

Balkongpaneler er tillatt i Norge, men DSB godkjenner ikke tilkobling via vanlig stikkontakt. Disse panelene har fast tilkobling.
Les også

Ble bedt om å klippe av pluggen på solcelleanlegget

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.