DNV GL vil ha standardiserte prosedyrer for godkjenning av subsea teknologi. Selskapet hevder slik standardisering vil gi raskere innovasjoner. Dagens rutiner for TQ, eller subsea technology qualification, som er fagtermen, er ineffektive og gjør det vanskelig for industrielle aktører å utnytte hverandres resultater.
Økt verdiskaping
DNV GL mener et standardisert prosedyre vil føre til at ny teknologi blir tatt raskere i bruk, og også bidra til økt verdi skriver DNV GL i en pressemelding. Selskapet har utarbeidet en rapport kalt "Subsea system qualification: Towards a standardized approach".
Rapporten kan du bestille fra DNV GL, eller laste ned fra Automatisering.
Raskere innovasjon
– Vår innsats for å drive standardisering for subsea har som mål å redusere kostnader og tidsbruk, og å øke tilliten til ny teknologi og øke innovasjonstakten. Vårt samarbeid med industrien, for eksempel når det gjelder dokumentasjon og smigods for undervannsproduksjonsutstyr, har ført til retningslinjer som er tatt i bruk og som nå gir fordeler for operatører, sier Elisabeth Tørstad, CEO i DNV GL - Oil & Gas.
Les også: Samler kreftene for undervanns-produksjon
Gjør gjenbruk enklere
DNV GL sier at en standardisert løsning også vil gjøre det enklere å rekvalifisere allerede kvalifiserte løsninger, slik at de kan benyttes i andre situasjoner enn de opprinnelig var kvalifisert for.
DNV GL ber om at industrien går sammen for å utvikle felles rammeverk og prinsipper for godkjenning, samt metoder. Så skal det munne ut i et pilotforsøk, og ende med en anbefalt praksis som alle kan benytte.
Tore Myhrvold som er hovedforfatter av rapporten peker på at industrien må takle kostnadsreduksjoner for å skape ny vekst og klare komplekse feltutbygginger. Han legger til at prosjekter blir mer komplekse og det vil kreve integrasjon av prosess, kraft og kontrollsystemer på subseainstallasjoner.