ELBIL

Teslas selvkjørende biler granskes etter kollisjoner

Myndighetene i USA har startet en granskning av Teslas system for selvkjørende biler etter flere kollisjoner i dårlig sikt.

Amerikanske myndigheter har startet en granskning av Teslas systemer for selvkjørende biler etter flere kollisjoner.
Amerikanske myndigheter har startet en granskning av Teslas systemer for selvkjørende biler etter flere kollisjoner. Foto: David Zalubowski/AP/NTB
19. okt. 2024 - 07:46

Granskningen er igangsatt etter at Tesla meldte inn fire kollisjoner der biler har kjørt inn i områder der sikten har vært dårlig på grunn av forhold som solskinn, tåke eller støvskyer, opplyser trafikksikkerhetsmyndigheten NHTSA.

En fotgjenger døde i en av kollisjonene, mens én person ble skadet i en av de andre, ifølge NHTSA.

Granskerne vil gjennomgå funksjonen for automatisk kjøring for å se om den er i stand til å reagere på tilstrekkelig vis i situasjoner med dårlig sikt.

Rundt 2,4 millioner Tesla-biler produsert siden 2016 omfattes av granskningen.

Tesla har flere ganger sagt at systemet for selvkjøring er avhengig av en menneskelig sjåfør som til ethvert tidspunkt må være klar til å gripe inn.

Selskapet avduket i forrige uke en fullstendig selvkjørende robot-taxi uten ratt og pedaler. Toppsjef Elon Musk sa at han håper å ha helt selvkjørende biler uten menneskelige sjåfører på veiene neste år – og robot-taxier i 2026.

Skal disse planene bli realitet, er Musk avhengig av godkjenning fra trafikkmyndighetene i landene der de fullstendig selvkjørende bilene skal selges.

En person omkom da en bil kjørte utfor og falt fire etasjer fra parkeringshuset på Sandvika storsenter i Bærum.
Les også

Sandvika-ulykken: Bilmodellen ble tilbakekalt i 2022

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.