APPS

Test: null

Apper som gjør deg glad for å ha Android

TYPISK ANDROID: Her er et knippe apper som iOS- og Windows-brukere bare kan drømme om.

Marius ValleMarius ValleJournalist
17. okt. 2013 - 13:46

Googles Android-plattform har ofte vært gjenstand for kritikk. Den kalles fragmentert fordi det finnes et utall variasjoner av maskinvare. Nye Android-versjoner kan være månedsvis unna å dukke opp på din telefon. Om de i det hele tatt gjør det. Du kan risikere å få skadelige apper i Googles egne appbutikk. 

Elsk det eller hat det. Men Android har en stor fordel som de andre plattformene bare kan se langt etter:

Det meste kan tilpasses

Du kan tilpasse det meste på telefonen etter eget ønske, og det finnes mange apper som gir muligheter du kun får på Android-telefoner. Alt fra små snarveier til store tilpasning er mulig.

Her er tre apper vi har blitt ekstra glade i den siste tiden.

Knock²+: Nydelige og nyttige varsler

Når du får et nytt varsel på telefonen din er det vanlige at telefonen lager en lyd, blinker med et varsellys, skrur på skjermen for å vise deg hva som foregår, eller en kombinasjon. Det er vel og bra, men det kan jo alltids gjøres på en stiligere og mer informativ måte.

Knock²+, som er tydelig inspirert av Motorola Moto X, viser et ikon på skjermen når du for eksempel får en ny melding. Trykker du på ikonet vises mer informasjon, og du kan velge å åpne varselet. Om du ikke vi gjøre noe mer putter du bare telefonen tilbake i lomma.

Det vi liker med dette er ikke bare at det er nyttig, men også at det er veldig stilig. Det er dessuten veldig enkelt å modifisere hva du vil varsles om. I appens innstillinger kan du huke av de appene som skal varsle deg, og det er kun varsler fra disse som vises.

Du kan justere hvor mange prosent av maks lysstyrke skjermen skal lyse, og hvor lenge varslene skal vises. Det er også mulig gjøre slik at ubehandlede varsler vises på nytt i et gitt intervall, for eksempel hver halvtime.

Det negative er at dette bidrar til å bruke mer strøm. Spesielt om du har en telefon med LCD-skjerm. Disse trekker like mye strøm uansett hva som vises på skjermen. Om telefonen din har AMOLED-skjerm er historien en annen. Disse skjermene bruker kun strøm på de pikslene som faktisk er aktive, så forbruket blir langt lavere med en AMOLED-skjerm. Vår erfaring er at det ikke gir merkbart utslag på batteritiden.

Appen kan ellers pønske ut at telefonen ligger i en lomme, og dermed ikke vise varsler når du uansett ikke kan se telefonen. Det er også mulig å få den til å låse opp telefonen med en gang du løfter den.

Knock²+ krever Android 4.0 eller nyere. Appen er tilgjengelig i Google Play som en gratisversjon med en del begrensninger. Fullversjonen koster 11,75 kroner, og er uten begrensninger.



SwipePad: Snarveier

Har du noen apper du ofte bruker? Med SwipePad kan du hente frem snarveier til disse når og hvor som helst med en enkel fingerbevegelse. 

Konseptet er veldig enkelt. Du definerer en ytterkant av skjermen som tar deg til snarveiene. Holder du en finger her et øyeblikk, og trekker den ut på skjermen hentes snarveiene dine frem. Beveg fingeren bort til snarveien, og løft den av skjermen, så starter appen eller funksjonen.

Det er veldig enkelt, og gjør det mulig å for eksempel starte kameraet på et blunk eller tvitre raskere enn svint. Om du som oss stadig veksler mellom apper er dette veldig nyttig.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Selve appen er gratis, men du kan kjøpe tillegg som gir deg flere funksjoner.

Du kan for eksempel ha flere sett med snarveier. Ved å opprette en ny såkalt «Pad» kan du for eksempel ha snarveier til apper du bare bruker på skolen for eksempel, og en annen til apper du bare bruker når du trener. Disse kan du så hente frem ved å sveipe inn fra andre områder av skjermen. Dette tillegget koster en tier.

Andre tillegg gir deg dynamiske snarveissett med de siste appene du åpnet, de siste kontaktene du brukte og annet. Det er også mulig å legge til widgeter og et eget tastatur for å søke etter kontakter og apper. Disse tilleggene koster alle sammen under 10 kroner.

Appen fungerer på de fleste Android-telefoner, og er gratis i Google Play.



AirDroid 2: Fjernstyr mobilen din

Glemt mobilen hjemme? Ingen problem dersom du har AirDroid. Denne appen og tjenesten lar deg koble til telefonen fra hvor som helst så lenge mobilen din er koblet til internett. 

Den er nyttig i mange andre situasjoner også. Du kan nemlig lese og skrive meldinger, se anropsloggen din, overføre filer til og fra telefonen, se bildene dine, installere og slette apper, kopiere tekst til utklippstavlen på telefonen, åpne nettsider, spille av musikk som ligger på telefonen, åpne kameraet og gjøre en hel masse andre smarte saker og ting.

Det er også en sporingstjeneste integrert, slik at du kan finne igjen telefonen din, eller slette den om den skulle komme fullstendig på avveie. Og vi får legge til at muligheten til å starte kameraet gir en ny dimensjon når det kommer til å finne ut hvor du har lagt mobilen din.

Om du har rottilgang på telefonen din kan du til og med se hva som foregår på skjermen. 

Det aller beste med tjenesten er at den er webbasert. Du trenger altså ikke å installere noen verdens ting på PC-en din. Det fungerer også bra via en mobilnettleseren eller på et nettbrett. Det eneste du trenger er å peke nettleseren til web.airdroid.com. 

Denne appen er nesten ubeskrivelig flott og nyttig, men for å få glede av alle mulighetene er du nødt til å abonnere på WebDroid-tjenesten. Dette koster 12 kroner måneden, 119 kroner for ett år, eller 232 kroner for to år.

Abonnement åpner for overføring av 1 GB i måneden, overføring av filer på inntil 100 MB, tilgang til kamerat når du ikke er på samme nettverk som mobilen, mulighet for å ringe med telefonen over nettet, og en funksjon som tar bilder når noen forsøker å låse opp telefonen din uten å kjenne passordet.

AirDroid 2 anbefales på det varmeste, og er gratis i Google Play.

Mer typisk Android

Ute etter flere apper som utnytter mulighetene du kun får på Android? Sjekk ut disse:

AutomateIt: Gjør det mulig å automatisere oppgaver på telefonen. Kan for eksempel skru på Wi-Fi når du kommer hjem, skru på ringelyden når en gitt kontakt ringer og mye annet.

Les mer om AutomateIt

NFCsecure: NFC kan brukes til så mangt. Denne appen gjør det mulig å låse opp telefonen ved å skanne et valgfritt NFC-merke. Det gjør det mulig å sikre telefonen, uten at du trenger å trykke inn kode hele tiden.

Les mer om NFCsecure

Unlock With Wi-Fi: Lar deg deaktivere passordet på telefonen din automatisk når du er hjemme. Når appen finner det trådløse nettverket ditt vil den skru av passordet. Praktisk for alle som ikke er redd for snoking hjemme.

Les mer om Unlock With Wi-Fi

Minimalistic Text: Gi telefonen et personlig preg med minimalistiske tekstbaserte widgeter som viser tid, dato og annen informasjon. Widgetene kan også gjøres til snarveier til det du måtte ønske.

Les mer om Minimalistic Text

Helium: Når du kjøper ny telefon kan det være et herk å installere alle appene dine på nytt. Og når du gjør det starter du som regel med blanke ark. Kjedelig om du for eksempel har kommet langt i et spill. Med Helium kan du lett som en plett overføre appene fra en telefon til en annen, og all data følger med.

Les mer om Helium 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.