I serien av personlige aktivitetsmålere har Teknisk Ukeblad nå kommet til Withings Pulse O2, testet fra de kritiske dagene etter julemiddagen og helt fram til strandsesongen.
Oppdatert
Siden vi først testet Withings Pulse har den skiftet navn til Withings Pulse O2, fått oksygenmetningsmåler og muligheten til å brukes som armbånd. Testen er derfor oppdatert med dette, samt flere erfaringer etter 6 måneders bruk.
Minidings
I utgangspunktet er Withings Pulse O2 en dings dom du putter i lomma eller klipser i beltet, i motsetning til konkurrenter som Nike Fuelband, Ett av de beste aktivitetsarmbåndene og Fitbit Flex som er armbånd du alltid har på deg. Nå har Withings lansert et eget armbånd som du kan feste Pulse i, slik at den også kan brukes på denne måten.
Dermed blir Pulse O2 en av de mest fleksible aktivitetsmålerne på markedet. Eksisterende brukere kan kjøpe armbåndet til redusert pris, mens det følger med nye kjøp. Riktignok etter en ganske stor prisøkning fra den opprinnelige Pulse, som kostet rundt 800 kroner.
Withings Pulse O2 veier kun 8 gram, og selges i en eske med gummiklips, armbånd og USB-kabel til mellom 1190 kroner på det norske markedet.
Les også: Her er aktivitetsmåleren som også er en lekker, sveitsisk klokke
Pulsmåler
Navnet avslører en av nøkkelfunksjonene i Withings Pulse O2 - nemlig en pulsmåler. Den synes som en liten sensor på baksiden av den ellers stilrene dingsen, og fungerer ved å sende lys gjennom fingeren og måle nivåforskjellene som puls.
Dermed kan du måle hvilepulsen din hver morgen, som en indikator på generell form, eller rett etter trening.
Det nye navnet Pulse O2 forteller også om en interessant nyvinning: Ved hjelp av pulsmåleren kan Withings Pulse O2 også måle oksygenmetningen i blodet. Dette er faktisk også tilgjengelig gjennom en software-oppdatering av eksisterende Pulse.
Vi har ikke kvalitetssikret resultatene fra våre målinger, men de framstår i hvert fall som normale og troverdige.
Videre måles skritt og høydemetere av egne sensorer, informasjon som også videreforedles til å fortelle deg distanse, kalorier forbrent og søvnmønster.
Det meste vises på det enkle displayet, men det er først ved å koble på den tilhørende mobilappen at tallene får sitt eget liv på diagrammer og oversikter.
TEST: Polar Loop: Aktivitetstrackeren for deg som trener mye
Presis
Våre enkle tester viser at skrittmålingen er svært presis, 99-100 prosent korrekt.
Overført til distanse og kalorier blir det nødvendigvis mer unøyaktig, men likevel sammenlignbart fra dag til dag. Det antar vi er det viktigste.
Alle data overføres automatisk med bluetooth jevnlig gjennom dagen, eller når du måtte velge selv ved å trykke på den ene knappen som finnes på Withings Pulse O2.
Søvnmåler
Vi har nevnt armbånd og søvnmåler, og disse tingene henger sammen. Med Pulse O2 i armbåndet kan du sette på søvnmodus, og få timer senere kan appen fortelle deg hvor godt du har sovet.
Du får vite total mengde søvn (målet er 8 timer) fordelt på lett, moderat og dyp søvn. Du får også vite om du har våknet opp i løpet av natta.
Vi opplever at søvnmålingen ikke er supernøyaktig, men gir en grei indikasjon på det du antakelig visste fra før - om du har sovet godt eller dårlig.
Dersom du ikke bruker armbåndet resten av dagen, blir det ganske omstendelig å gjøre det hver natt for å måle søvnen. Men det er i hvert fall en mulighet.
TEST: Fitbit Zip: Denne gir deg full oversikt over kaloriene
Økosystemet
Etter litt søvn og aktivitet er det på tide å synkronisere all informasjonen vi har målt, og det er i møtet med resten av økosystemet at Withings Pulse O2 virkelig begynner å skinne.
I den tilhørende appen samles all informasjonen fra Pulse O2 sammen med andre tilkoblede enheter og apps. Vår badevekt har selvsagt wifi og smartfon-støtte, og går rett inn i diagrammet på Withings-appen.
Likeledes bruker vi gratis-appen MyFitnessPal til å logge «innkommende» kalorier fra mat og snacks gjennom dagen. Denne fungerer veldig fint på norsk, med vanlige norske matvarer.
Dermed er det mulig å få svært god kontroll på aktiviteter, kalorier og vekt fra dag til dag. Vi kunne også ha koblet på en blodtrykksmåler, en mer avansert badevekt og flere apps som RunKeeper og BodyMedia.
TEST: TomTom Runner: Enkel og brukervennlig GPS-pulsklokke
Motivasjon
Hele poenget med å måle alt dette er at du skal bli motivert til stadig forbedring. Med Withings får du e-post med såkalte badges når du har vært flink, og du kan følge og forbedre resultatene fra dag til dag.
Diagrammer og statistikk kan være ganske gøy når det handler om deg selv! Vi har også utfordret venner til ukentlig skrittkonkurranse gjennom appen.
Vi savner litt mer personlige mål, og ikke bare de daglig anbefalte 10 000 skritt og åtte timers søvn. Integrasjonen mot sosiale medier er også mangelfull, noe vennene dine riktignok vil sette pris på.
Withings Pulse er nok først og fremst egnet for mosjonister og til hverdagsbruk. Trenger du mer systematiske målinger av treningsøkter og spesifikke øvelser, er det nok andre verktøy som er til større nytte.
Batteri
Batteritiden på Withings Pulse er oppgitt til å være omtrent to uker, noe mindre ved aktiv bruk av pulsmåleren.
Det må vi si oss fornøyd med. Den lades enkelt med standard micro-USB i et par timer.
Kundeservice
Gjennom det siste halvåret har vi vært i kontakt med kundeservice ved et par anledninger, da belteklipsen ble ødelagt i bruk (det kan fort skje) og da det nye armbåndet ble ødelagt i posten.
Begge ganger opplevde vi strålende kundeservice og nye deler i posten umiddelbart og uten ekstra kostnader.
Konklusjon
Withings Pulse O2 er med sine spesifikasjoner noe av det aller beste på dette markedet.
Batteritid i særklasse, lav vekt, pulsmåler, oksygenmetningsmåler, høydemåler, trådløs overføring og ikke minst Withings-økosystemet er hva som gjør dette til et toppvalg.
Vi synes det er praktisk at du kan velge mellom å ha Withings Puls i lomma, i beltet eller rundt håndleddet. Uansett krever Withings Pulse O2 at du er litt oppmerksom på den, og ikke tar den inn i dusjen eller sammen med klesvasken.
Så kanskje Withings Pulse O2 hjelper deg med å leve et sunnere liv.
Les også:
Snart kan du trene fra lenestolen