T2

Test: LOGITECH UE BOOM

Farge- og funksjonsrik minihøyttaler som spiller HØYT

TEST: Logitech UE Boom.

Logitech UE Boom er omtrent akkurat like stor som en halvlitersboks, men låter langt større enn det.
Logitech UE Boom er omtrent akkurat like stor som en halvlitersboks, men låter langt større enn det. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
12. juni 2015 - 18:48
Vis mer

Denne testen er en del av Disse høyttalerne kan du ta med deg på stranda .

Ultimate Ears’ Boom-høyttaler har vært på markedet en stund allerede, og første gang undertegnede hørte disse var i en beachvolleyballhall.

Jeg tenkte «Hva er det slags boomblaster de har med?», og ble mildt sagt sjokkert da jeg så at det dreide seg om en høyttaler omtrent på størrelse med en halvlitersboks.

Boom spiller nemlig særdeles høyt, hele 94 desibel på en meters avstand, og i de aller aller fleste tilfeller høyt nok til å fylle et lokale innendørs.

Utendørs skal det en del mer til, men også her holder det godt så lenge du ikke er mer enn 10 meter unna.

Les også: Vi tester ni hodetelefoner

Portene i bunn er dekket av et deksel, og høyttalermeshen er tett. Til sammen gjør det UE Boom sprutsikker.
Portene i bunn er dekket av et deksel, og høyttalermeshen er tett. Til sammen gjør det UE Boom sprutsikker.

Sprutsikker

Designet er kult, med en tofarget paljett i et utall varianter.

Midtpanelet er i hardplast, mens høyttalermeshen også er laget i et tett plastmateriale, noe som gjør høyttaleren motstandsdyktig mot vannsprut så lenge portene i bunn er plugget igjen. 

Tilkoblingsprosessen er særdeles enkel, og telefonen forteller deg sporenstreks at du bør laste ned den tilhørende appen. Den gir deg blant annet tilgang til en equalizer med noen predefinerte moduser, pluss en egendefinerbar grafisk variant.

Vår erfaring er at standardmodusen fungerer helt fint til de fleste bruksområder, mens «Små lokaler»-varianten er kjekk til bruk for eksempel på badet, hvor harde vegger og gulv gjerne gjør at lyden reflekteres i alle retninger.

Lyden er ellers rimelig god, etter vår mening. Den er ikke like krisp i vokalen som de aller beste, men lydbildet har til gjengjeld en veldig fin dynamikk og fylde.

Det lille kabinettet gjør også at bassen ikke blir spesielt dyp, men det er likevel punchy nok til å lage fest i et lite lokale. Det låter litt «kassete» og innestengt, men ikke like ille som på Philips BT6000B.

TEST: Soleklar taper blant bluetooth-høyttalerne

360-lyd

Lyden er i tillegg lik nærmest uansett fra hvilken retning du hører fra, og du kan koble flere Boom-er sammen for å få stereolyd. Det gjør ikke lyden veldig mye bedre, men du får mer av det samme og kan spille enda litt høyere.

Batterilevetiden er oppgitt til opptil 15 timer, men det er på ytterst middelmådig volum. På maks utendørs opplevde vi at batteriet var tomt på mellom tre og fire timer.

Laderen er for øvrig neongul, så dette er definitivt ikke produktet for deg som vil forsvinne i omgivelsene.

TEST: RHA T10i: Disse ørepluggene kan du endre bass og diskant på selv

Et godt valg

Av de små høyttalerne i denne testen synes vi nok Boom er den beste totalpakken, selv om vi kanskje synes Bose-høyttaleren leverer hakket bedre lyd.

Det er imidlertid praktisk å kunne ha med seg Boom i dusjen eller ut i sanden om sommeren, og batterilevetiden er veldig god så lenge du ikke spiller på fullt volum.

Verdt 1500 kroner? Ja, vil vi si – om du har bruk for funksjonene vi nettopp ramset opp. Om du har enda mer å fyre av er storebror Megaboom også et godt valg.

TEST: TEST: Tre trådløse høyttalere med Spotify Connect

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.