Loop er helt rund og er trukket i det spesielle ull-trekket som Libratone har utviklet. Det er jo ikke bare å strikke en genser og tre over kroppen til disse enhetene.
Trekket må være meget transparent for å slippe igjennom lyden. For det er faktisk ganske så imponerende elementer de har fått plass til i den slanke kroppen.
Flere høyttalerelementer
I tillegg til en DSP-prosessor og digitale forsterkere har den selvsagt nettverk.
Den bruker AirPlay og DLNA for trådløs overføring av lyd og PlayDirect for direkte tilkobling til enheten fra en smartmobil hvis du ikke har et trådløst nett i nærheten.
I midten av enheten sitter det en firetommers bass som jobber i et lukket kabinett. Den gjør nesten all jobben med å levere bassen, men den får bra hjelp fra et passivt element som er støpt inn i chassiset.
I tillegg er det to entommers båndelementer, ett på hver side, som spiller begge veier. Egentlig en ganske så uvanlig sofistikert bruk av elementer hvis vi kikker på hva som sitter i tilsvarende enheter.
Loop kan plasseres direkte på en hylle og får da støtte av et par praktiske ben, eller den kan henges på veggen med et smart veggfeste – som følger med.
Fargene er i utgangspunktet grått og svart, men både gult, rødt, lilla og blått er tilgjengelig, pluss enda et par andre varianter. Det skulle ikke forundre meg om du finner en farge som passer akkurat til ditt interiør.
STOR TEST: 8 solide trådløse høyttalere
Imponerende lyd
Enhver vurdering av denne typen enheter må nødvendigvis ta utgangspunkt i prisen, konseptet, størrelse og design. Når det gjelder Loop gjør den hva den kan for å overlevere på opptil flere måter på en gang.
Den spiller mye høyere enn man tror, den ser faktisk ganske kul ut, og den har en kvalitet på gjengivelsen som faktisk imponerer.
Man hører umiddelbart at det er brukt veldig gode diskanter som virkelig imponerer med mye detaljer og flott oppløsning. Det også er såpass mye detaljer i mellomtonen og så brukbar tyngde i bassen at man forstår at dette ikke kun er et designprodukt for utseendets skyld, men et ganske så imponerende lydprodukt på egne ben.
Helt til du begynner å bli uforsiktig med volumkontrollen. Diskantene henger med hele tiden, og gir ikke fra seg noen spesielle tegn på at den blir presset, men det gjør bassen.
Økt forvrengning, og utflating av dynamikken gjør at du hører nøyaktig når den har fått nok.
Før du kommer så langt er det likevel såpass mye og god lyd at jeg ikke uten videre lar det ødelegge for opplevelsen, men har du et stort rom som du skal fylle med lyd, er det ikke sikkert det blir like trivelig.
TEST: Sonus Faber Venere 3.0: En ekstraordinær lydopplevelse for pengene
Konklusjon
Loop spiller veldig fint så lenge den ikke blir presset. Det gjør at den nok ikke kan ta plassen til stereoanlegget ditt i stua og lage party, men som lydgiver i et mindre rom synes jeg den har veldig mye for seg.
Prisen i forhold til ytelsen er slett ikke verst, designen er det sikkert mange som faller pladask for og dens kompakte form gjør den særdeles enkel å plassere.
I tillegg er den veldig enkel å få til å spille.
Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.
Les også:
TEST: Logitech Harmony Ultimate: Den ultimate universal-fjernkontrollen
TEST: Monster N-Tune: Små monstre som låter stort
TEST: Western Digital AVTV: Med denne kan du hive ut dekoderen