T2

TEST: LG Optimus X2

LGs Optimus X2 bruker en Tegra2-prosessor fra Nvidia. Det gjør den til den første dobbeltkjernemobilen.
LGs Optimus X2 bruker en Tegra2-prosessor fra Nvidia. Det gjør den til den første dobbeltkjernemobilen. Bilde: Jörgen Skjelsbæk
4. apr. 2011 - 14:30

Og vi kan like godt ta det først som sist: Utstyrt med en Nvidia Tegra2-prosessor banker LG Optimus X2 rett og slett alt som er av konkurrenter på markedet. Spørsmålet er om man trenger så stor ytelse i en telefon.

Som på resten

De fleste er rimelig fornøyd med hastigheten en god enkjernemodell kan fremvise, men to kjerner gjør underverker på følelsen av respons, ikke minst når websider skal presenteres for brukeren, men selvfølgelig også på spill.

Dessuten blir det enklere å ha mange programmer i gang samtidig uten at det blir tregt. Teorien sier at to kjerner ikke trekker mer strøm.

Faktisk mindre, fordi to med lett belastning trekker mindre enn én tungt belastet kjerne. I praksis er strømforbruket omtrent på samme nivå som andre i klassen.



Skjerm

Mens konkurrenter som Sony Ericsson ser ut til å ha falt ned på 4,2 og 4,3 tommers skjermer, stopper LG på 4 tommer. Det er uansett mer enn iPhone, men tiendedelene teller godt for dem som vil ha stor skjerm. Ytelsen på skjermen er derimot imponerende.

Sammenliknet med HTCs toppmodell Desire HD, som er et halvt år gammel, er forskjellen stor.

Svart er mye svartere, men ikke like svart som i nye Sony Ericsson Xperia Arc.

Les mer: Her er Sony Ericssons nye flaggskip

Full HD-video

En måte å utnytte prosessorkraften på er video. Optimus X2 er så langt den eneste telefonen på markedet som kan filme i Full HD, det vil si 1920 ganger 1080 punkter.

De andre stopper på 1280 ganger 720. Nå sier ikke oppløsningen nødvendigvis noe om kvaliteten, men her klarer LG det aldeles utmerket. Oppløsningen er synbart bedre enn hos andre mobiler.

Det at telefonen er utstyrt med HDMI-plugg gjør det også lett å koble den til tv-en og bruke den som video- og bildefremviser. Det betyr også at man kan spille på telefonen og se det på tv-en gjennom HDMI-speiling.



NYTT: HDMI-plugg i mobiltelefonen har fortsatt nyhetens behag over seg. LG er tidlig ute med å la mobilen kunne koble seg til TV-en.
NYTT: HDMI-plugg i mobiltelefonen har fortsatt nyhetens behag over seg. LG er tidlig ute med å la mobilen kunne koble seg til TV-en.

Greit kamera

Kameraet på X2 er på åtte megapiksler, noe som faktisk begynner å bli standard i denne klassen. Det er utstyrt med LED-blits og tar gode bilder, men ikke noe utover det vanlige på stillbildene.

Frontkameraet er på generøse 1,3 megapiksel som man kan få glede av når Skype introduserer sin Android-utgave med video.

En annen ting som begynner å bli standard i denne klassen er batteriet. LG har som mange av konkurrentene et 1500 mAh batteri. Det holder til 400 timer standby og nesten åtte timer tale, men som de fleste opplever må man lade slike smarttelefoner en gang i døgnet fordi man bruker så mange andre funksjoner også.

Vekten på 139 gram er også vanlig i klassen.

8 GB minne er bra, spesielt når man kan sette inn et 32 GB microSD-kort i tillegg. Ellers har den alt man behøver for tiden som akselerometer, gyroskop, DNLA og mye mer.



Android 2.2

Selv om Android 2.3 for lengst er lansert har LG valgt å introdusere X2 med 2.2, men lover snarlig oppgradering til 2.3.

I motsetning til mange konkurrenter er LG med forsiktig med å tukle for mye med grensesnittet til Android. De har pusset litt på det, men holdt seg nær originalen. Den er slett ikke så verst.

LG skal også ha et pluss for å utstyre telefonen med en sikkerhetspakke fra F-Secure.

Det følger med en ettårslisens og slikt er dessverre i stigende grad nødvendig etterhvert som skurker prøver å utnytte telefoner: Sikkerhetspakken har brannmur, antivirus og tyverikontroll.

TEST: Ultimate Ears 700

TEST: Du store kineser!

TEST: Fabelaktig mosjons-moro

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.