T2

Test: PURE EVOKE D6

Rimelig digitalradio til stuebordet

Test av Pure Evoke D6.

Med finert i eik gjør Evoke D6 seg godt i stua. Er du ikke helt audiofil er lyden mer enn god nok.
Med finert i eik gjør Evoke D6 seg godt i stua. Er du ikke helt audiofil er lyden mer enn god nok. Bilde: ORV
14. juni 2015 - 09:03

Det er fristende å ty til en tittel med bruken av pur ett eller annet når man tester radioer fra Pure.

Men pur lydopplevelse henger høyere enn de radioene vi har testet makter å levere, så den tittelen lar vi vente. Når det er sagt så har nye Evoke D6 aldeles utmerket lyd. I sin prisklasse.

Les også: 9 smarte Spotify-triks

Norgesinteresse

Det har selvfølgelig ikke gått digitalradioprodusentene hus forbi at Norge, som første land i verden, skur av FM-nettet i 2017. Det betyr et voldsomt salg og det ser vi allerede på Elektronikkbransjens statistikker.

Etter å ligget på noen anemiske titusener radioer i svært mange år har salget eksplodert. I fjor ble det solgt 575 000 DAB+ radioer og i tillegg kommer alle de som ble solgt innebygget i bil.

De tallene skal ytterligere opp i årene som kommer. Går det slik det var med FM for noen år siden vil det digitale radiosalget stabilisere seg på et høyt nivå selv om det vil flate ut.  

Pure har vært i Norge før og har solgt produkter gjennom Clas Ohlson. Nå etablerer de bredere distribusjon og skal frelse oss for sine Evoke-modeller.

Phillips SW700M: Billig, men litt for skrinn i røsten

Stereo

Evoke D6 er altså en stereoradio. I teorien i hvert fall. To kanaler med høyttalerne, så tett inntil hverandre, har ikke mye hørbar stereoseparasjon. Med mindre du posisjonerer hodet klin inntil radioen. Da er en radio med en høyttaler, og mulighet for å tilkoble et slavekabinett via en lang ledning, slik som Tivoli kan med sin Albergo+, en mye bedre løsning. Da får du faktisk glede av stereobildet.

De fleste slike radioer er i plast. Evoke D6 har trefinér i eik, og gjør ikke skam på stuebordet.

Test: TEST: Tre trådløse høyttalere med Spotify Connect

Lyd

Vi har testet lillebror Evoke D4 før og kunne fastslå at den, i motsetning til en enda mindre Pure-radio, hadde et godt lydbilde. Evoke D6 er på mange måter brygget på den samme lesten, men har fått doble tretommers høyttalere og Bluetooth i tillegg.

Det gjør selvfølgelig sitt med lydbildet. De to høyttalerne gjør lyden mer fyldig og de får hjelp av bassreflekskabinettet med et horn på baksiden.

Men noe superanlegg snakker vi ikke om. Det er langt fra D6 til et skikkelig stereoanlegg, eller et dyrt multiromsystem, slik som de Sonos selger.

Vi sjekker alltid hvordan slike radioer måler seg med norskkonstruerte Pinell Go. Vi kan slå fast at D6 har bedre lyd. I det minste når den gjengir musikk som krever fylde. Til tale, derimot, og det er jo det mange bruker radioen til, holder vi en knapp på Go som gjengir frekvensområdet til stemme særdeles bra.

Philips SW750M: Rett og slett mye god lyd for pengene

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Blåtann

Når man først investerer i et slikt lydprodukt burde det nesten være standard med bluetooth. Det meste av pengene går jo med til å forsterke og gjengi lyden best mulig.

Og til å gi radioen skjerm, fjernkontroll og mye annet. Så blåtann er ingen stor ekstra investering, men gjør radioen mye mer anvendelig.

Det at Evoke D6 har bluetooth betyr at all verdens nettradiostasjoner er tilgjengelige, men enda mer interessant er å bruke radioen som strømmehøyttaler til andre ting som musikk og podcaster.

Svært mange radiolyttere abonnerer også på Wimp, Spotify og andre strømmetjenester, og Evoke D6 er ingen dum måte å gjengi lyden på. Det kan blir slitsomt å høre via headset hele tiden.

Hverken fjernkontrollen eller radioen er særlig minimalistiske. Det er en god del knapper begge steder.

Det er kanskje ikke like stilig, men det gjør radioen enklere å operere. Det er mulig å preprogrammere 15 stasjoner hver på både DAB+ og FM.

Les mer: Skal du velge Wimp eller Spotify?

Vekking

På samme måte som andre Pure-modeller har D6 to alarmer og en såkalt hvilefunksjon i håndtaket.

Når du blir vekket av liflig radiolyd kan du i ørska berøre håndtaket og innvilge deg litt ekstra søvn.

TEST: Bose SoundTouch 20: Trådløs høyttaler med heftig bass

Tilkoblinger

På baksiden av radioen finner vi også en AUX-inngang som gjør det mulig å koble til analoge lydkilder for de som fremdeles har noe slikt.

Her er det også en 3,5 mm utgang til hodetelefoner og bruker man slike er det selvfølgelig ingenting å klage på når det gjelder stereogjengivelsen.

Det er også en mini-USB-kontakt, men den skal bare benyttes til eventuelle programvareoppgraderinger.

Portabel

Evoke D6 kan, som mange av de andre modellene til Pure, drives av et batteri. Men det leveres ikke som standard og må kjøpes som tilleggsutstyr for noen hundrelapper.

Batteriet lades opp når det radioen er tilkoblet strøm. ChargePak F1 skal, etter det Pure oppgir, kunne drive radioen i inntil 65 timer. Det høres veldig optimistisk ut for et 3,7 volts batteri på 8,8 Ah, men med lav nok lyd går det kanskje.

Men batteri eller ikke. Med en vekt på over to kilo med batteri frister det ikke å ta med radioen på fottur i fjellet.

Les mer: Pinell Go får plussversjon med streaming

Konlusjon

Med en pris, som ifølge Pure kommer til å ligge rett under 2300 kroner, er ikke Evoke D6 spesielt kostbar.

Sammenliknet med en del andre radioer på markedet ligger den heller under i pris.

Med et pent utseende i finér, bluetooth og god lyd er dette et godt kjøp.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.