Ingen telefon har gjort susen for Samsung som Galaxy S som kom i fjor sommer. Selskapets hjemmeavlede Super AMOLED-skjermteknologi gav hakeslepp.
Nå er etterfølgeren her og hakesleppet er på plass igjen. Ikke bare er den flat som en pannekake, den er breddfull av teknologi.
Nå skal det sies at konkurransesituasjonen er blitt mye tøffere i løpet av et snaut år, men Samsung har gjort hjemmeleksen grundig og slår voldsomt fra seg.
Fantastisk skjerm
Super AMOLED i fjorårets tapning var imponerende. Enda mer imponerende er årets utgave som har fått tilføyd en Plus. Super Plus, altså. Mye selvskryt, men faktisk ganske fortjent.
Forrige utgave hadde bare to underpiksler per piksel. Det betød at de måtte variere hvilke farger de skulle sette sammen for å få fullt fargespektrum. Nå har de utviklet teknologien til å ha tre, slik som i LCD.
Selv om noen kanskje vil si at det blir for mye farger, mener vi dette er den beste skjermen vi har sett til nå. Som andre konkurrenter har Samsung økt skjermstørrelsen til 4,3 tommer. I tillegg til farger og størrelse har S II en ypperlig fingerfølsomhet.
"Så lett"
Det er førsteinntrykket alle har meldt tilbake etter å ha tatt i den nye Galaxy-en. Og de har selvfølgelig rett. På tross av at dette er litt av ei plate med den store skjermen veier den bare 117 gram. Og det på tross av at den har det største batteriet i noen mobil i denne klassen; 1651 mAh.
Og batteri trenger den. Med så mye funksjonalitet og stor skjerm er fristelsen til å bruke den som et mininettbrett stor. Selv om teorien sier at AMOLED bruker lite strøm, er vi ikke så sikker.
Det er nok sant når det er snakk om en svart skjerm, men når man drar på med lys og farger ligger forbruket omtrent som på en LCD-skjerm.
Plast
Fraværet av tyngde har selvfølgelig sin pris. Her blir plast der andre bruker metall. Baklokket er den tynnest plastflisa vi har sett. Det bidrar til at telefonen bare er 8,5 mm tykk, riktignok med en liten utbuling i bånn der mikrofonen er.
I ramma rundt har man benyttet metall som gjør telefonen både solid og stilig. På tross av den 4,3 tommer store skjermen er de ytre målene så beskjedne som det kanskje er mulig.
Ørlite større i høyde og bredde enn forsjengeren, men 10 prosent mindre i volum.
Racer
Det er ikke lenge siden koreanske erkekonkurrent LG lanserte den første telefonen med to prosessorkjerner på markedet. Galaxy S II er selvfølgelig også en tokjernemodell.
Og Samsung høyner til 1,2 GHz. Samme klokkefrekvens som HTCs snart kommende Sensation-modell. Unødvendig å si kanskje, men dette går fort.
Prosessoren får også god hjelp av en RAM-størrelse på hele 1 GB som er en dobling fra forgjengeren. Her slipper man å vente på noe som helst.
Grensesnittet fyker unna og surfing på nettet er en sann fryd.
Har alt
På tross av at den er tynn som en pannekake mangler det ikke på spesifikasjonslisten. Kameraet er på åtte megapiksel og kan ta video i full HD. Til nå er det bare LG sin tokjernemobil som har klart det.
Den har selvfølgelig også frontkamera. Micro USB-porten gjør også tjeneste som HDMI-port for de som vil se bilder og video rett på TV-en. Men det kreves en USB-til-HDMI-overgang som ikke følger med.
Kameraet er rett og slett imponerende. Det er bedre enn i Sony Ericssons Arc, som nylig imponerte stort, selv om Arc-en er best i dårlig lys.
Video i Full HD er rett og slett fantastisk. Liten grunn til å kjøpe ekstra videokamera med S II, men det er ikke lett å holde noe så lett støtt under filming.
God lyd
Vanligvis er ikke FM-radioer veldig imponerende. Denne er et positivt unntak og skurrer mindre enn på de fleste andre telefoner. Viktigere er det kanskje at lydkvaliteten under samtaler er veldig god.
På minnesiden har den 16 GB innebygget flash-hukommelse og i tillegg micro-SD-kortplass som kan plusse på inntil 32 GB ekstra.
Til sommeren kommer også en utgave av S II med NFC. Det vil si en type RFID bygget inn i telefonen og som man forventer vil utløse et vell av anvendelser etter hvert som stadig flere telefoner får denne kortholds radiofunksjonaliteten.
Bra grensesnitt
Samsung har gått en lang vei med sitt TouchWiz grensesnitt. I motsetning til HTC lå de langt etter med et rotete og lite intuitivt grensesnitt. Slik er det ikke lenger.
TouchWiz 4.0 ligger helt i teten. Det er både enkelt og avansert på samme tid. Det er lett å finne frem og konfigurere og minner litt om iOS.
Det har Apples advokater også oppdaget og sendt trusselbrev til Samsung.
Forretningsmobil
For riktig å kurtisere næringslivet har Samsung anstrengt seg ut over det vanlige med denne mobilen.
Mobiler blir jo sett på som sikkerhetsrisikoer. Folk har mye informasjon på dem og de er lette å miste og stjele. Android blir heller ikke ansette som verdens tryggeste plattform.
Derfor har Galaxy S II fått en egen krypteringsbrikke, støtte for de fleste sikkerhetsfunksjonene i Exchange og mange andre funksjoner som burde få folk til å føle seg tryggere.
Listeprisen på 5 500, men de billigste nettbutikkene ser ut til å slå av en tusenlapp. Det er billig i forhold til alt denne telefonen kan by.