Flott 3D-funksjonalitet med godt bilde og et bra 3D-kamera. God og brukervennlig kameratelefon med masse krutt under panseret.
UlemperBatteriet går fort tomt for strøm. LGs tastatur er ikke spesielt bra. Telefonen er tjukk og tung.
Veldig kort sagtLG Optimus 3D er ikke feilfri, men den er helt unik. Ingen andre telefoner du får kjøpt i Norge akkurat nå har 3D-skjerm. Når det i tillegg fungerer bra, telefonen har kraftig maskinvare og ellers byr på en fin brukeropplevelse er vi nesten solgt. Batteriet varer nemlig knapt en dag, og telefonen er en tjukkas.
Gå rett til...
Hele testen
Ytelsesmålinger
Bilder og video tatt med Optimus 3D
Spesifikasjonsliste
Konklusjon
LG lanserte i februar 3D-telefonen Optimus 3D. Denne Android-telefonen har en brillefri 3D-skjerm som gjør at du kan se bilder og video i 3D. På baksiden har den 3D-kamera slik at du kan fange verden rundt deg i full 3D.
LG har også fått på plass kraftig maskinvare med rask tokjerneprosessor som gjør telefonen til en av de raskeste på markedet.
LES OGSÅ: LG Optimus 3D vs Samsung Galaxy S II
Optimus 3D har en 4,3 tommers skjerm med klart og skarpt bilde. Dette gjør at telefonen egner seg spesielt godt til surfing. I praksis er den i våre øyne så godt som like god som Samsung Galaxy S II på nett.
Telefonen egner seg også godt til underholdning. Den har god lyd, god videostøtte og kjører apps og spill på strak arm.
Brukervennlig
Vi liker at telefonen er brukervennlig. Menyene skiller seg ikke veldig mye fra Androids originale oppsett, men du kan sortere apps i hovedmenyen etter eget ønske. Det gjør det litt enklere å finne frem.
Optimus 3D kjører nest siste versjon av Android, men skal få nyeste versjon til høsten.
Det meste går jevnt og raskt på telefonen, som har god respons når du trykker på skjermen. Vi syns kameraet bruker litt vel lang tid på å starte, men ellers føles telefonen kjapp.
All teknologi du forventer på en toppmodell er på plass, så her får du GPS, trådløst nett og super-3G. Det er også en HDMI-utgang slik at du kan koble telefonen til TV-en din.
Det er god lyd under samtaler, og telefonen er godt skrudd sammen.
3D-funksjonene
Det er selvsagt 3D-mulighetene som er hovednummeret til Optimus 3D. Vi innrømmer at vi har latt oss imponere kraftig.
Skjermen viser 3D-bilder med skikkelig dybde. Det krever litt tilvenning, for du må se skjermen i rett vinkel og på riktig avstand. Etter litt bruk har vi ingen problemer med å finne riktig posisjon.
Det er en rekke 3D-spill og -videoer på telefonen, og du får tilgang til YouTube 3D. Utover dette er det ikke all verden av innhold tilgjengelig ennå. Det er prisen du må betale for å være først ute med slik teknologi i lomma.
Vi har imidlertid laget masse innhold på egenhånd med 3D-kameraet. Videoene vi tar opp blir veldig gode, og gir ferieminnene en ny dimensjon, bokstavlig talt.
LES OGSÅ: Slik er 3D-skjermen i bruk
Ikke perfekt
Men Optimus 3D er ikke feilfri. Batteriet sliter med å vare en hel dag, så det gjelder å ha en lader i nærheten.
Vi syns også telefonen er i overkant tung og tjukk. LGs skjermtastatur liker vi heller ikke, med dette kan raskt skiftes ut med et bedre.
Dersom du ikke helt ser behovet for 3D på telefonen er alternativene langt bedre valg.
Samsung Galaxy S II har bedre skjerm, er mye lettere og tynnere, og har dessuten kraftigere maskinvare. HTC Sensation har høyere skjermoppløsning og et menysystem med mange muligheter. Disse telefonen har dessuten siste versjon av Android og koster omtrent det samme som Optimus 3D.
Om det er kraft du er ute etter er også LGs Optimus 2X et godt valg som koster 1000 kroner mindre.
Da vi skulle sette karaker på Optimus 3D måtte vi gå mange runder med oss selv. At batteriet har kort levetid og at telefonen føles en del større enn konkurrentene trekker en del ned.
Når vi likevel gir den en høy karakter er det rett og slett fordi den er veldig morsom å bruke og har teknologi den foreløpig er alene om.
Ser du ikke helt poenget med 3D på telefonen skal du heller velge et av alternativene. Dette er nemlig ikke en telefon som passer for alle.