TESTER

Test: null

Test: JBL PowerUp for Nokia

Denne høyttaleren spiller musikk og lader telefonen din uten kabler.

18. jan. 2013 - 08:00
Vis mer
Høydepunkter

Brukervennlig, kombinerer NFC, trådløs lading og Bluetooth på en nydelig måte, bra lyd

Ulemper

Ikke innebygd batteri, ikke mikrofon, ikke Wi-Fi, ikke FM-radio

Veldig kort sagt

JBL PowerUp er et flott eksempel på hvordan NFC, Bluetooth og trådløs Qi-lading kan kombineres for å virkelig gi deg følelsen av at disse teknologiene er mer enn bokstaver på et spesifikasjonsark. At høyttaleren i tillegg har bra lyd og ser bra ut gjør den til et finfint innslag både på kontoret og hjemme på kjøkkenet. Forutsatt at du har en telefon som kan utnytte mulighetene. 

Test av JBL PowerUp

Nokia trenger å komme seg på beina igjen, og viser at de mener alvor med de to strålende Windows Phone 8-telefonene Lumia 920 og Lumia 820. I tillegg satser selskapet hardt på tilbehør som skal utnytte mulighetene som ligger i telefonene.

JBL PowerUp er et eksempel på slikt tilbehør. Dette er en høyttaler produsert av JBL i samarbeid med Nokia, og som har fått på plass både NFC, Bluetooth og støtte for trådløs lading.

LES OGSÅ: Nå kommer "trådløs HDMI"



JBL PowerUp er et konkret bevis på at både NFC og trådløs lading er teknologier vi trenger.

Diskrét og stilren design

PowerUp er ikke store saken, med sine 11,5 x 28 x 14,5 cm, så den får lett plass både på arbeidspulten og i vinduskarmen. Den har runde former og et diskrét og stilrent utseende.

På baksiden av høyttaleren finner du tilkoblinger for minijack (3,5 mm), microUSB og DC-lader, i tillegg til av/på-knappen. I fronten finner du en egen knapp som aktiverer Bluetooth-paring. 



Disse symbolene er mer eller mindre usynlige frem til du holder noe over den sorte sensoren over NFC-logoen.

Det mest interessante er plassert i toppen. Ved første øyekast ser du ikke de berøringsfølsomme tastene, men straks du beveger noe over sensoren lyser disse opp med et hvitt lys.

I tillegg til de vanlige funksjonstastene lyser også fire markører opp. Disse viser hvor den trådløse ladeplaten er plassert.

Enkelt å komme i gang

NB! I testperioden har vi brukt Nokia Lumia 920 sammen med JBL PowerUp, noe som har gjort det mulig å bruke alle funksjonene høyttaleren har å by på. For å få en tilsvarende opplevelse trenger du en telefon som både har NFC og støtter Qi-lading, noe som forhåpentligvis blir vanligere og vanligere i tiden som kommer.

Du trenger overhodet ikke være noen teknoguru for å forstå deg på JBL PowerUp. Det første du må gjøre er å holde inne Bluetooth-knappen i fronten til paringsmodusen blir aktivert, deretter søker du opp høyttaleren fra telefonen din, og legger den til i listen over godkjente enheter. Dette trenger du kun gjøre første gang du bruker høyttaleren, med mindre du sletter den fra godkjent-listen på telefonen.

Du kan også bruke en vanlig 3,5mm-kabel for å overføre lyden, men om dette er planen kan du like gjerne gå for en vanlig høyttaler til en fjerdedel av prisen.



Reserveløsningene finner du på baksiden.

I bruk

Å bruke PowerUp er så enkelt at det etterhvert blir en vane du ikke tenker over. Alt du trenger passe på er at telefonens NFC-funksjon er aktivert. NFC krever så lite strøm og har så kort rekkevidde at du like gjerne kan ha funksjonen påslått kontinuerlig.

Deretter er det bare å berøre høyttalerens NFC-logo med telefonen for å overføre lyden. Vil du ha lyden tilbake på telefonen gjentar du bevegelsen.

Dersom du ikke har Bluetooth aktivert, får du også opp en forespørsel om å slå på dette når du berører NFC-brikken.

Når lyden er koblet over er det bare å legge telefonen på toppen av høyttaleren, der du finner kronen på verket: Trådløs lading.

Vi er kort sagt begeistret for hvor sømløs hele denne prosessen er. Vi kommer på jobb, berører PowerUp med telefonen og legger den på ladeplaten, og har både musikk og strøm uten å knote med en eneste kabel.

LES OGSÅ:



Dette er alt du trenger gjøre for å overføre lyden til høyttaleren (skjermen må være påslått).

Bra lyd

Selv om lyden i JBL PowerUp ikke når helt opp til kvaliteten vi får med Libratone Zipp, er den likevel veldig god. Du får fyldig og bra lydbilde og et volum som går mer enn høyt nok for et produkt som dette.

LES OGSÅ: Test av Libratone Zipp

Som alltid må vi ta forbehold om at den audiofile delen av befolkningen ikke nødvendigvis er enige, men så har vi til gode å treffe noen i denne gruppen som i det hele tatt ville vurdert en musikkløsning uten kabler.

Har PowerUp noen mangler?

Det er selvsagt ikke helt rettferdig av oss å kreve enda mer av et produkt som allerede leverer en svært nyskapende kombinasjon av teknologi, men vi greier ikke helt la være å tenke på hvor bra PowerUp hadde vært med batteri, støtte for trådløst nettverk, FM-radio og en mikrofon for håndfrifunksjonalitet.



Flere produkter i denne sjangeren, takk!

Konklusjon

JBL PowerUp for Nokia er det mest nyskapende vi har vært borte i på lenge, og for første gang føler vi at vi har fått en verdig demonstrasjon av potensialet som ligger i NFC og trådløs lading.

At lyden i tillegg er god og at høyttaleren er stilren og liten nok til å passe inn i de fleste kjøkkenkarmer og kontormiljøer, vil for mange gjøre denne pakken verdt prisen på drøyt 2200 kroner.

Vi ønsker oss definitivt flere produkter som dette, og mistenker at vi kommer til å få ønsket oppfyllt i månedene som kommer.

LES OGSÅ: Hvorfor du ikke skal kjøpe iPhone-høyttaler

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.