Fin skjerm, godt bygget, har LTE, minnekortstøtte, ganske bra kamera, god lyd.
UlemperSvak batteritid, litt lite innebygget minne, litt lav skjermoppløsning.
Veldig kort sagtNokia Lumia 820 er en litt enklere telefon enn toppmodellen, men den har egenskaper som gjør den vel så god på flere områder.
Gå til:
Hele testen
Ytelsestester
Bilder og video
Alle spesifikasjoner
Konklusjon
Nokia har satt mye på spill med sine Lumia-telefoner. Lykkes de ikke med disse kan de like godt pakke sakene sine og finne noe annet å drive med.
Det er derfor ganske tydelig at Nokia har lagt mye arbeid i Lumia 820.
Flott telefon
Lumia 820 er i våre øyne en av de peneste telefonene som ble lansert i fjor, med en renskåret design. Vi syns muligens også den er finere å se på enn storebror Lumia 920.
Den ser ut til å være ett stykke, men bakdekselet kan fjernes. Fremsiden er én sammenhengende glassplate. På siden av telefonen sitter alle tastene. Plasten er laget i glanset polykarbonat, noe som har ulempen at det fort blir ripete. Et etui kan være lurt å anskaffe dersom du vil holde telefonen fin og blank.
I likhet med sin storebror er Lumia 820 en ganske tung sak. 160 gram er ikke småtterier. Men det er med på å gi telefonen en viss pondus - i positiv forstand.
Lumia 820 er svakere spesifisert enn Lumia 920, men forskjellene er ikke vanvittige. Med unntak av at skjermen har lavere oppløsning, minnekapasiteten er lavere og kameraet er svakere er dette mye samme telefon.
Den har for eksempel støtte for LTE. Det vil si at den kan kobles til Telenors 4G-nett, slik at du kan laste ned med hastigheter på flere titalls megabit per sekund.
LES OGSÅ: Alt du trenger vite om LTE
Telefonen støtter også minnekort, slik at du kan bygge ut minnet med inntil 64 GB ekstra.
Windows Phone 8 er som alltid enkelt og greit å bruke, og Nokia har lagt til en del nyttig programvare. Her får du gratis bilnavigasjon, en smart musikktjeneste som lar deg strømme musikk gratis, og en del stilige kameraapper.
LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med Windows Phone 8
Selv om skjermen på ingen måte er blant markedets mest høyoppløste, fungerer den bra til det du bruker den til. Vi skal også gi skryt for at den kan brukes med hansker om du vil.
Det som mangler
Alt i alt er Lumia 820 en veldig god telefon. Så hva er det egentlig som hindrer toppkarakter her?
Først og fremst batteritiden. Med 1650 mAh er telefonen i utgangspunktet sparsommelig utstyrt. I praksis må telefonen lades daglig, og ikke så rent sjeldent flere ganger om dagen.
Minnekapasiteten er heller ikke spesielt høy. Joda, du kan bruke minnekort, men husk på at Windows Phone har begrensninger på hva som kan lagres på minnekortet.
Alternativer
Som alltid sammenligner vi også med hva annet du får i omtrent samme prisklasse, eller ved å spandere noen få hundrelapper ekstra.
Samsung Ativ S: Dette er en av de klart beste av de nye Windows-telefonene. Prisen er heller ikke mer enn 600 kroner høyere. Ativ S gir deg full pakke, med 4,8 tommers HD-skjerm, 16 GB minne, minnekortstøtte og NFC. Det du ikke får er LTE-støtte.
LES MER: Test av Samsung Ativ S
HTC 8X: 8X koster det samme som Samsung Ativ S. Skjermen har HD-oppløsning og er like stor som Lumia 820 sin. Men 8X mangler minnekortstøtte, og LTE har den ikke.
LES MER: Test av HTC 8X
Samsung Galaxy S III: Samsungs flaggskip koster 3800 kr, altså 400 kroner mer. Den har en større skjerm, HD-oppløsning, bedre kamera, kraftigere maskinvare og bedre batteritid. Den har mye minne, minnekortstøtte og i det hele tatt alt av teknologi. Men da er du på Android, og ikke Windows Phone 8.
LES MER: Test av Samsung Galaxy S III
HTC One X 32 GB: 3300 kroner er alt du må ut med for å slå klørne i 32 GB-utgaven av HTCs toppmodell fra i fjor. Denne har en flott HD-skjerm, rask prosessor, et bra kamera, NFC og med unntak av LTE alt man kan ønske seg av finesser. Med spesielt god lyd i hodesettutgangen er dette en mobil som egner seg svært bra til underholdning.
LES MER: Test av HTC One X
Vi skal også nevne LTE-telefonen Sony Xperia V (4000 kr), Windows-telefonen HTC 8S (2300 kroner), og ikke minst toppmodellen Lumia 920 (4600 kroner) mens vi er inne på alternativer som er verdt å sjekke ut.
Selv om alternativene står i kø sier vi ikke at Lumia 820 er noen dårlig telefon. Men batterikapasiteten er under pari, og skjemoppløsningen er lavere enn vi forventer i denne prisklassen. Om dette er greie kompromisser for deg anbefaler vi Lumia 820 på det varmeste.