TESTER

Test: null

Test: Sony Xperia Go

Sony Xperia Go er en rimelig, sprek og vanntett telefon. Men vi klarte likevel å ta livet av den.

7. sep. 2012 - 14:38
Vis mer
Høydepunkter

Vanntett, lav pris, sprek maskinvare, god lyd, fin størrelse, bra batteritid

Ulemper

Litt lavoppløst skjerm, fremdeles ikke Android 4.0 (kommer i sept.)

Veldig kort sagt

Det er vanskelig å si noe negativt om Xperia Go. Denne telefonen er vanntett, har kraftig maskinvare, bra batteri og særdeles få svakheter, og den har i tillegg en hyggelig prislapp. Du må vente noen uker til på Android 4.0, og skjermoppløsningen setter klare begrensninger for blant annet surfing, men ellers er dette en fulltreffer. 

Gå til:



Hele testen



Ytelsestester



Bilder og video tatt med kameraet



Alle spesifikasjoner

 

Sammendrag

I år har Sony videreført Sony Ericssons satsing på telefoner som tåler både vann og støv, en produktgruppe som er som skapt for det særdeles skiftende været vi har her i Norge. Vi har allerede testet Sony Xperia Acro S, som med 720p-skjerm og stor, høyoppløst skjerm er den mest avanserte modellen du får i det vanntette segmentet, og nå har vi omsider også fått testet lillebror Xperia Go. 

Xperia Go er på langt nær like saftig spesifisert som Acro S, men så må du heller ikke ut med mer enn halvparten så mye for å skaffe deg et eksemplar. Telefonen koster i skrivende stund rett rundt 2300 kroner. 

Lavoppløst spreking

Vi tipper skjermen i Xperia Go vil være et ankepunkt for mange, kanskje spesielt de som liker å surfe på nettet med mobilen sin. Her får du en skjermstørrelse på 3,5 tommer og en oppløsning på 480 x 320 punkter, noe som til tider føles ganske så begrensende. 

Når det er sagt er det ikke bare negative aspekter med lav oppløsning. Denne skjermen er både lettdrevet og gjerrig på strømmen, så du sitter igjen med en telefon som aldri føles treg og en batteritid som ligger langt over snittet. Vi trengte ikke lade telefonen oftere enn annenhver kveld gjennom hele testperioden, noe som for mange vil veie tyngre enn flere piksler på skjermen. 

Telefonen skuffer heller ikke på andre områder. Med doble prosessorkjerner på 1 GHz og grafikkbrikken Mali-400 har du mer krutt enn du strengt tatt trenger for å drive det meste du finner på Android Market helt glatt, du får god talekvalitet begge veier og vi synes den gjør en finfin jobb som musikktelefon.

Med IP67-sertifisering er Xperia Go også bygd for å være helt støvtett, og skal tåle å ligge 30 minutter under vann på 1 meters dybde. Som vanlig når vi tester telefoner med denne spesifikasjonen har vi vært særdeles lite forsiktige i testperioden. Xperia Go har fått jevnlige turer i sølepytter, vi har ringt ukritisk mens vi har spankulert rundt i bergensværet og den har fått seg et par heftige smeller.

Til slutt kjørte vi den halvannen time på 40 grader i vaskemaskinen (med sentrifugering på 1200 rpm), noe du absolutt ikke skal finne på å gjøre hjemme. Årsaken kan du se i videoen på neste side

Knallpakke

Vi skulle gjerne sett at den hadde Android 4.0, men en oppdatering til denne versjonen skal være på plass i løpet av september så dette er bare et midlertidig minus. Kameraet er heller ikke blant de beste vi har prøvd, men det duger helt greit til Facebook og annen lett bruk. Vi forventer uansett ikke et monsterkamera i en vanntett telefon til 2300 kroner. 

Og det er akkurat her vi innser at vi må sette Xperia Go et hakk over resten av telefonene i samme prisklasse. Det du får her er en sprek, liten allrounder med god byggekvalitet, bra batteritid, god lyd i samtaler og en jevnt over god bruksopplevelse, noe som alene gjør den til en telefon vi fint kunne anbefalt. At den i tillegg er vanntett setter prikken over i-en, og gjør dette til en svært solid pakke. 



Alternativene

Dersom det er vanntettheten som vekket interessen for Xperia Go er det naturlig nok begrenset med alternativer. De fleste av de andre vanntette telefonene i dag er vesentlig dårligere spesifisert, og koster heller ikke nevneverdig mindre. Vi ville altså valgt Xperia Go fremfor Motorola DefySamsung Galaxy Xcover eller Sony Ericsson Xperia Active uten å blunke.

Dersom du er villig til å doble prisen kan du imidlertid få Xperia Acro S, som er laget for å tåle nøyaktig like mye vann som Xperia Go. Da får du i tillegg en sylskarp og god 720p-skjerm, bedre kamera og en telefon som jevnt over er bedre spekket. 

LES TEST AV SONY XPERIA ACRO S

Om du ikke trenger en telefon som tåler vann finner du en rekke gode alternativer i samme prisklasse:

Sony Ericsson Xperia Arc S: Dersom du går 3-4 hundrelapper opp i pris er plutselig fjorårsmodellen Xperia Arc innenfor rekkevidde. Denne har større skjerm, bedre kamera og støtter minnekort. Den er imidlertid også fysisk større og har hakket svakere maskinvare.

LES TEST AV SONY ERICSSON XPERIA ARC S

Sony Xperia U: Dersom du synes størrelsen, prisen og maskinvaren i Xperia Go er fristende, men ikke ser behovet for vanntetthet, er Xperia U et bedre kjøp. Denne koster drøyt 500 kroner mindre og har bedre skjerm. 

LES TEST AV SONY XPERIA U

HTC One V: HTCs rimeligste telefon er en liten og brukervennlig telefon med Android 4.0, bra batteri og bra byggekvalitet. Du får ikke like mye krutt under panseret som Xperia Go byr på, men i praksis oppleves den likevel rask. 

LES TEST AV HTC ONE V 

ZTE Blade II: Dette er en fin telefon for deg som hovedsaklig ser på prisen. Den imponerer ikke spesielt på noen punkter, men skuffer heller ikke, og med en prislapp på under 1500 kroner vil den være et fint valg for mange. 

LES TEST AV ZTE BLADE II 

Om du kan leve med litt lav skjermoppløsning og et middels bra kamera synes vi likevel Xperia Go fremstår som et av de aller beste kjøpene du kan gjøre i dag, basert på hvor mye du får for de 2300 kronene du må ut med. 

Les hele testen på de neste sidene
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.