Menn mellom 15 og 34 er spesielt utsatt for testikkelkreft, og særlig i Nord-Europa. Toksiner som finnes i nettopp korn, gris og kaffe kan være årsaken.
Dette toksinet, Ochratoksin A (OTA), er et biprodukt av mugg som gror på korn, spesielt rug, og planter, og er et kjent kreftfremkallende middel i dyr.
Danskene spesielt utsatt
![HP Norge](https://images.gfx.no/80x/2757/2757793/hp%2520logo.png)
![](https://images.gfx.no/cx0,cy1244,cw8192,ch2731,2000x/2848/2848258/hp_day4_roz_ambiente_maja_0384_shot_086%2520(1).jpg)
Grisekjøtt viser seg å være spesielt forurenset av OTA.
Dette har forskerne ved Wake Forest University satt i sammenheng med at danskene har den største andel krefttilfeller i Europa og er samtidig de største svinekjøtt- og rugkomsumentene.
Allerede i mors mage kan vi få i oss OTA, og opptaket fortsetter gjennom hele oppveksten. Så snart OTA er tatt opp i kroppen tror forskerne at toksinet skader testiklenes DNA. Dette ligger latent i kroppen fram til puberteten da testiklene begynner og vokse og kreften sprer seg skriver Scientific American.