Driftsresultatet var på 242 millioner kroner for regnskapsåret 2006.
Konsernsjef Per Otto Dyb mener sterk fokus på bedre arbeidsmetoder og prosjektstyring har gitt resultater i form av bedret lønnsomhet, slik TU skrev i november. Årets resultat før skatt endte på 245 millioner kroner, en økning på hele 49 prosent.
Steg med ti prosent
Siemens AS’ driftsinntekter steg med 10 prosent i 2006 til 5.336 millioner kroner, mens ordreinngangen i 2006 var på 6.623 millioner kroner.
Dette er en oppgang på 8 prosent fra 2005. Siemens AS har avvikende regnskapsår, der 2006 ble avsluttet 30. september.
Har fortsatt tillitt
- Jeg er svært godt fornøyd med resultatene for Siemens AS. Dette er rekord, målt både i driftsresultat og driftsinntekter. Siemens er nå godt posisjonert i forhold til de positive fremtidsutsiktene vi ser innen energi, helse, sikkerhet og samferdsel. Den høye ordreinngangen understreker også at vi fortsatt har høy tillit i markedet, og blant kunder, noe innstillingen til å levere Norges nye nødnett også er et godt eksempel på, sier konsernsjef i Siemens AS Per Otto Dyb.
Installasjon øker
Samtlige divisjoner i selskapet har bidratt til de gode resultatene på topp- og bunnlinjen, men bedret prosjektstyring og restrukturering innenfor virksomhetene Installasjon og Building Technologies har hatt stor betydning for den samlede resultatøkningen for Siemens AS.
Begge divisjonene er preget av et generelt høyt aktivitetsnivå med sterk etterspørsel, og tilsvarende stort behov for ny arbeidskraft.
Siemens fortsetter derfor arbeidet med et større rekrutteringsfremstøt der målet er 500 nye, kompetente medarbeidere frem mot 2009. Antall ansatte i Siemens AS økte med 71 i 2006 til 2 442.
Lever av offentlige kontrakter
- Virksomhetsområdene i Siemens AS viser god lønnsomhet, og samtlige innfrir nå målet om å være nummer én eller to innen sine hovedområder. Siemens har det siste året levert en rekke krevende og spennende prosjekter, som vindmølleparken på Kjøllefjord, første fase av det nye St. Olavs hospitalet, nye styringssystemer på Oseberg feltsenter og togradiosystemet GSM-R, sier Dyb.