Bildene har blitt så klare ved hjelp av et nytt system for "adaptiv optikk", som forbedrer skarpheten i bilder tatt fra Mount Palomar observatoriumet i California.
Bildene er dobbelt så skarpe som de romteleskopet Hubble kan ta.
Astronom-samarbeid
Det nye systemet har fått navnet "Lucky", og er resultatet av iherdig jobbing fra en gruppe astronomer ved universitetet i Cambridge og California Institute of Technology ( Caltech).
Vanligvis har bilder fra Hubble mye bedre kvalitetet enn bilder som blir tatt fra teleskoper på bakken, fordi jordens atmosfære forvrenger bildet. Astronomene har imidlertid funnet to teknikker som gjør det mulig å slippe dette problemet.
Fjerner atmosfære-problem
Først og fremst bruker "Lucky" en av de mest sensitive systemene for lys-detektering som er utviklet til dags dato. Systemet innbefatter en brikke med svært lavt elektrisk støy, noe som gjør at den viser lysvariasjonene mye mer detaljert.
I tillegg klarer programvaren å se forskjell på når den atmosfæriske forvrengingen starter og stopper. Oppfinneren selv, Dr. Craig Mackay ved astronomisk institutt i Cambridge, sier at det er som å se på et objekt gjennom en varmedis.
– Objektet ser forvrengt ut på grunn av disen det meste av tiden, men iblant er det øyeblikk hvor disen forsvinner så du kan se det veldig klart, sier han til BBC.
Venter på bedre teleskop
"Lucky"-systemet samler alle de klare bildene, forkaster de som er optisk uklare, og produserer dermed bilder Mackay mener er de klareste som noen gang er tatt av rommet fra bakken.
– Bilder fra romteleskop er av ekstremt høy kvalitet, men begrenset til teleskopets størrelse. Våre teknikker kan gjøre det veldig bra når teleskopet er større enn Hubble og i seg selv har bedre oppløsning, sier Mackay.
Foreløpig er det bare disse to bildene som prosjektgruppen har offentliggjort.