MOBIL

To nye fra Sony

Xperia L og Xperia SP ute av skapet.

18. mars 2013 - 14:11

Sony greide å imponere oss med toppmodellen, Xperia Z, og fyller nå inn 2013-porteføljen sin med to telefoner i mid-end-segmentet sitt: Xperia L og Xperia SP.

LES OGSÅ: Test av Sony Xperia Z

Sony Xperia SP



Xperia S har 720p-skjerm og kraftig maskivare.

En hyggelig konsekvens av at det lanseres telefoner med ny maskinvare og mer høyoppløste skjermer, er at fjorårskomponentene faller i pris. Xperia SP skal lande i øvre del av mellomklassen, men byr likevel på godsaker som en 4,6 tommers skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning og masse kraft.

Systembrikken er Qualcomms MSM8960 Pro, som kjører doble Krait-prosessorkjerner med en hastighet på 1,7 GHz, kombinert med grafikkbrikken Adreno 320 og 1 GB arbeidsminne (RAM). Nok muskler til å drive det meste, med andre ord. 

Telefonen leveres med en minnekapasitet på 8 GB, noe som ikke er allverden, men til gjengjeld kan du utvide minnet ved å bruke MicroSD-kort. Etter å ha sett et knippe Sony-telefoner uten minnekortstøtte er dette ekstra hyggelig, da vi var en smule bekymret for at selskapet hadde bestemt seg for å droppe dette i mobilene sine fremover. 

Kameraet tar bilder i opp til åtte megapiksler, og har i likhet med de fleste andre Sony-modeller fått Exmor R-sensor, som kort fortalt betyr at den er bakbelyst og dermed skal håndtere fotografering i dårlig lys bedre.

Batteriet har en kapasitet på 2370 mAh, noe som burde love bra kombinert med Sonys stadig bedre batterisparingsprogramvare. Den høyeste standbytiden produsenten selv har målt i 3G-nettet er på hele 734 timer. Du kan for ordens skyld ikke forvente samme resultat i praksis, da produsentmålingene gjøres under kontrollerte og perfekte forhold - ikke ute i felten.

Xperia SP kommer på markedet en gang iløpet av andre kvartal i år. Prisen er ikke oppgitt, men ut fra spesifikasjonene kan du forvente å måtte betale mellom 3500 og 4000 kroner.

Her er Sonys skrytevideo:

 

Sony Xperia L



Xperia L skal levere bra kamera til lav pris.

Xperia L er alternativet for deg som ikke er interessert i å bruke halve månedslønnen på ny telefon, og skal havne i nedre del av prissegmentet.

Da må det naturlig nok kappes i produksjonskostnader, og telefonen har ikke høyere skjermoppløsning enn 854 x 480 piksler, fordelt på 4,3 tommer. 

Under skallet finner du Qualcomms medium spesifiserte MSM8230-systembrikke, som kjører på doble prosessorkjerner på 1 GHz kombinert med grafikkbrikken Adreno 305. Med denne skjermoppløsningen burde dette uansett være mer enn tilstrekkelig for å drive det meste uten problemer.

Internminnet er det samme som i Xperia L, altså 8 GB, og også her får du støtte for minnekort.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Batteriet har en kapasistet på 1750 mAh, noe som skal gi en hviletid på 454 timer og en taletid på opp til 9 timer i 3G-nettet.

Bra kameraspesifikasjoner

Sony håper at det store kjøpsargumentet her vil være kameraet, for her er det ikke spart på noe. Du får både Exmor R-sensor og en bildeoppløsning på opp til 8 megapiksler, i tillegg til muligheten til å filme i 1080p.

Også Xperia L kommer på markedet iløpet av andre kvartal i år. Den nøyaktige prislappen er ikke frigitt, men denne skal altså ikke være høy.

Reklamevideo fra Sony:

 

Kilde: Sony

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.