KARRIERE

Toppstudenter hjelper Tromsø-OL

Dag Yngve Dahle
18. apr. 2007 - 13:57

Studentene, som deltok på Deloittes Student Business Forum i påsken, fikk nemlig i oppgave å utarbeide løsninger som sikrer økonomisk bærekraftig gjenbruk av OL-anlegg.

Hva skjer etterpå?

- Caseutfordringen under årets Student Business Forum har vært hvordan sikre bærekraftig utvikling av stadionanleggene besluttet bygget i forbindelse med OL i London i 2012. Selv om London og Tromsø har ulike utfordringer knyttet til gjenbruk, er det klart at mange av ideene og løsningene også er relevante for den norske søkerbyen, sier Henna Lappi, en av de fem norske studentene som deltok, i en pressemelding.

Deloittes Student Business Forum gikk av stabelen på den prestisjetunge businesskolen IMD i Lausanne i Sveits.

Forslagene som kom frem var mange. En av utfordringene for OL-arrangører er å sikre seg retten til å arrangere større idrettsarrangementer etter lekene. Tromsøs beliggenhet over polarsirkelen er en naturlig utfordring når arrangementer skal tildeles.

Annen bruk

Alternative bruksområder etter OL er et annet aktuelt spørsmål. Det samme kan sies om hvem som skal betale hvir etterbruken ikke blir tilstrekkelig.

- Vi har ikke bare sett på de økonomiske sidene av OL-anlegg, men også hvordan man legger til rette for at stadionanlegg lever videre som olympiske ikoner. Vikingskipet på Hamar er et godt eksempel på et stadion som mange år etter OL er etablert som et ikon. Utfordringen for slike anlegg er å sikre langsiktighet i den økonomiske driften, sier Henna Lappi, til daglig student ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Det er rift om å få delta på Student Business Forum. Frode Johannesen (BI), Thomas Huang (NTNU), Henna Lappi (NHH), Jørgen Holterud Aarsnes (NHH) og Ole Ruch (UiO) var de norske deltakerne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.