Det er ikke så altfor mange år siden mobiltelefoner var hardføre saker. I tiden der Nokia 5110 var det hippeste på markedet var det omtrent bare vann som kunne ta knekken på godsakene - og da var du uheldig.
LES OGSÅ: 7 ting du kan bruke din gamle mobil til
Ting har forandret seg drastisk siden den gang. En mobiltelefon i dag inneholder fysisk mindre og mange flere komponenter, samtidig som dekslene har blitt tynnere. For å ikke nevne at de fleste nye telefoner i dag har en skjerm som dekker hele fronten. Og da skal det selvsagt mindre til før ting går i stykker.
Mobili-redaksjonen har allerede skrevet en håndfull guider på temaet, og både fortalt deg hvilke forholdsregler du bør ta på stranden og hvordan du kan være 100 prosent sikker på å ta knekken på mobilen din.
Og da skulle man kanskje tro at vi hadde ganske god peiling på å ta vare på telefoner, men vi har istedenfor funnet ut at man lærer så lenge man lever. I etterpåklokskapens navn presenterer vi derfor tre undervurderte farer som fort kan gjøre deg mobilløs:
1. Sol
Om du skal på hytta eller stranda bør du alltid passe på at mobiltelefonen din er tildekket. At en mobiltelefon ikke skal ligge i solsteiken er viden kjent, men vi tipper likevel mange blir overrasket over hvor kort kjapt finelektronikk sendes til smeltepunktet.
For det går forbaska fort.
2. Slim fit
Levi Strauss slo seg i sin tid opp på å lage de eneste buksene som var slitesterke nok for gullgravere, og de samme materialene brukes den dag i dag. Om du har telefonen din i lommen på en av de mer tettsittende variantene er det altså overhengende fare for at skjermen takker for seg om du løfter foten høyt.
Det unngår du ved å ta telefonen ut av lommen om du for eksempel skal gå opp en bratt trapp.
3. Ryggsekker
En ryggsekk er i utgangspunktet et trygt oppbevaringssted for mobilen din, men også her er det mulig å gå på en smell. For eksempel er det ikke særlig lurt å legge telefonen i samme rom som de andre tingene du har i sekken, da den fort kan havne i klem. Vi har også hørt at ytterlommen kan bli en dödare dersom du glemmer deg og slipper sekken ned på bakken litt for hardt.
Det aller beste er om du har en innvendig lomme dedikert til telefonen, og enda bedre om du i tillegg har en beskyttelsesveske.
Vi vil ha dine erfaringer!
Det finnes selvsagt mange flere måter å ødelegge telefonen på enn den korte listen vi har tatt med her, og vi antar mange av leserne har tatt livet av mobilen sin på både elegante og uelegante måter.
Vi setter som alltid pris på om du deler erfaringene dine i kommentarfeltet under artikkelen eller på Facebook-sidene våre.
PS! Vi har altså ikke knust skjermen på Sony Xperia S. På toppbildet i artikkelen har vi brukt appen Broken Screen. Den kan du hente her om du vil skremme vettet av noen.