Fram til nå har adm. direktør Torolf Pedersen rekruttert seniorer med dokumentert erfaring fra stederhan har arbeidet tidligere.
Nå skal også unge, nyutdannede ingeniører få plass i staben i Trondheim.
– Blant annet begynner vi å få på plass en automasjonsgruppe på blant annet simulering og kybernetikk. Her har vi satt sammen en knallbra gruppe med mange bra folk med doktorgrader, sier Pettersen.
I dag teller staben til ScanWind rundt 25 medarbeidere. Også i Sverge er de etablert med et eget kontor.
Norden som hjemmemarked
– Det er ingen skott mellom de to landene. Vi betrakter også Sverige som vårt hjemmemarked. Det som blant annet skjer på offshore vindparker ser vi på med stor interesse. Derfor er vindturbinene også konstruert med tanke på bruk offshore, sier han.
ScanWind retter også blikket mot det som skjer internasjonalt. – Vårt styre er opptatt av hvilke allianser vi skal bruke for å gå ut på det globale markedet. Det som skjer i Norge og Sverige er lite i forhold til det som skjer internasjonalt. Men vi tar små steg for å være sikker på at teknologien er på plass, hevder Pettersen.
Kontinuerlig nyutvikling
Han mener at vindkraftindustrien er midt inne i en stor teknologiutviklingsfase, og selv et relativt nytt selskap som ScanWind må ha en kontinuerlig nyutvikling.
– Vi ser på flere forskjellige idéer for utvikling av nye vindturbiner. Blant annet er vi i startfasen for utviklingen et direktedrevet aggregat på 5MW. Så langt ser vårt konsept lovende ut, men vi kan ennå ikke si noe eksakt om når et slikt aggregat vil være klart for installasjon i felt, sier Pettersen.
Les mer om Scanwind i Teknisk Ukeblad nr. 19, som kommer 19. august