Mens de unge må lokkes med penger for å bytte jobb, skifter de eldre beite når de blir for stresset, ifølge en spørreundersøkelse gjennomført av analyseinstituttet Zapera for Adecco i Danmark.
Økonomisk frihet
Totalt er 1023 personer fra 20 til 60 år med ulikt utdanningsnivå med i undersøkelsen. Resultatene viser at 54 prosent i aldersgruppen 20-29 år vektlegger lønn høyest ved et jobbskifte.
– Mer lønn gir de unge økonomisk frihet, noe de vektlegger mye. Unge i dag reiser mye mer enn sine foreldre, og for å kunne fortsette livsstilen de har, må de ha økonomisk spillerom, sier formann for Personalechefer i Danmark ( PID), Kim Staack Nielsen til Ingeniøren.
Han forteller at det i tillegg til lønnsøkning er utfordrende og varierte arbeidsoppgaver og personlig utvikling som vektlegges høyest av de unge ved et jobbskifte.
Presterer for mye
De eldre har imidlertid helt andre kriterier: 33 prosent av de mellom 50 og 60 år vurderer jobbskifte når deres nåværende jobb blir for stressende.
– Eldre medarbeidere påtar seg ofte for mange oppgaver som en form for lojalitet til virksomheten. Derfor presterer en 55-åring like mye på jobb som da han var 40, og da er det mange som blir stresset, sier Nielsen til Ingeniøren.
Undersøkelsen viser også at «god arbeidsatmosfære», «god kjemi med daglig leder» og «fleksible arbeidsforhold» er blant de viktigste forhold som vurderes før et jobbskifte – uansett alder.