Det mener direktør Eileen Claussen i Pew Center on Global Climate Change. Hun sier det er lav stemning for ratifisering av Kyotoprotokollen. Ifølge Cicerone kan rettsvesenets særpreg i USA gjøre at det tar åtte år fra protokollen er ratifisert til den trer i kraft.
Både USA og Norge ønsker å omsette kvoter friest mulig. EU og en rekke miljøorganisasjoner vil ha et tak for omsetningen. Dessuten må ansvaret plasseres slik at det er klart hvem som er ansvarlig for at forutsetningen ved kvotesalg oppfylles slik at det gir reduserte utslipp. Er det selgeren eller kjøperen?
Direktør Knut H. Alfsen i Cicero advarer norsk industri mot å kjøpe utslippsreduksjoner gjennom investeringer i skogprosjekter. Bedre alternativer er eksempelvis energieffektivisering.
De land som rammes av klimaendringene krever støttetiltak. Ikke alle møtes med like mye sympati. Et eksempel er de oljeproduserende landene som vil ha kompensasjon for redusert oljeeksport.
Kjernekrafttilhengerne var en smule på offensiven i Buenos Aires. Nå presser kjernekraftindustrien på for å få kreditter ved å selge kjernekraft som klimatiltak (CDM) til U-land. Dermed kan det også bli atomstrid i Haag. Norges sjefsforhandler, Harald Dovland, bekrefter at Norge går mot å benytte kjernekraft som CDM.