MOBIL

Ute etter en muskeltelefon?

Her er toppmodellene for deg som vil ha alt.

15. nov. 2012 - 17:19

For mange holder det i lange baner med en telefon som kan ringe og sende meldinger, mens andre er vesentlig mer kresne, og vil ha flest mulig funksjoner, mest mulig teknologi og så mye kraft som mulig i maskinvaren.

Om du tilhører sistnevnte kategori er du sannsynligvis heller ikke redd for å punge ut de tusenlappene det koster å skaffe en av toppmodellene, og de har det kommet mange av siden i sommer. 

Her er oversikten over telefonene du bør ta en nærmere titt på om kun det ypperste fra hver produsent er godt nok: 

Nokia

Lumia 920



Lumia 920 er den mest avanserte Windows Phone 8-telefonen.

Nokia har gjort Windows Phone til hovedplattformen sin, og stiller med den mest avanserte av alle de nye Windows Phone 8-modellene: Lumia 920.

LES OGSÅ: Her er de nye Windows Phone 8-modellene

Denne telefonen veier inn på hele 185 gram, noe som nok vil gjøre den uaktuell for mange, men for målgruppen er funksjonsutvalget langt viktigere, og det er fyldig her.

Du får blant annet støtte for trådløs lading, noe som forventes å bli mer og mer utbredt i årene som kommer.

Det er også den første telefonen som kommer med støtte for det norske LTE-nettet. Det vil gi deg skyhøye internetthastigheter når NetCom og Telenor etterhvert åpner disse nettene for mobiltelefoner.

Lumia 920 har ellers en kraftig Snapdragon S4-systembrikke under skallet, noe som gir deg en upåklagelig responstid samme hva du holder på med. Du får også en stor, høyoppløst skjerm med knall bildekvalitet, et bra kamera og god lyd både når du spiller av musikk og snakker i telefonen.

LES TEST AV NOKIA LUMIA 920

HTC

HTC One X+



One X+ er enda raskere enn originalen.

HTC åpnet året ved å lansere den strålende Android-telefonen One X, men det skulle ikke gå mange månedene før produsenten hadde en oppgradert versjon av denne klar.

One X+ har fått en nyere og kraftigere versjon av Nvidias Tegra 3-systembrikke, som serverer deg 1,6 GHz på de fire prosessorkjernene og 20 prosent kjappere grafikkbrikke.

Telefonen har også en lagringskapasitet på hele 64 GB, noe som gjør at mangelen på minnekort ikke svir like mye.

Du får ellers en svært god, 4,7-tommers SLCD-skjerm med 720p-oppløsning, et bra kamera og særdeles bra lyd ved musikkspilling.

LES TEST AV HTC ONE X+

Windows Phone 8X by HTC



HTC 8X er en av de best bygde telefonene vi har prøvd.

Som du forstår av navnet kjører Windows Phone 8X by HTC (heretter HTC 8X) på den ferskeste utgaven av Microsofts mobilplattform, Windows Phone 8.

Og av de foreløpig fem forskjellige telefonene som kjører på denne plattformen troner HTC-flaggskipet på topp når det kommer til kvalitetsfølelse. Dette er enkelt og greit strålende håndverk fra HTC, og muligens den best bygde telefonen vi har prøvd noensinne.

Det er ikke bare på utsiden den leverer varene. Du får en stor, god skjerm med 720p-oppløsning, bra kamera og god lyd.

På minussiden kan det bli litt lite med 16 GB internminne, da telefonen ikke støtter minnekort. Du får heller ikke støtte for LTE eller trådløs lading.

Men dette er det slett ikke alle som bryr seg om, og da er 8X en telefon du fort vil bli glad i.

LES TEST AV HTC 8X

Samsung

Samsung Galaxy Note II



Galaxy Note II inngår ingen kompromisser.

Samsung laget en hel del spetakkel da de i fjor lanserte giganttelefonen Galaxy Note, som med sin 5,3-tommer store 720p-skjerm havnet et sted i gråsonen mellom mobil og nettbrett. 

Telefonen gikk rett hjem hos målgruppen, og i år er selskapet på plass med oppfølgeren: Galaxy Note II.

Her får du mer av alt. Den har den sterkeste firekjerneprosessoren Samsung har å by på, enda større skjerm og utvidet funksjonalitet i den medfølgende pekepennen.

Da vi testet Note II slet vi med å finne noen svake punkter, og det var en enkel sak å gi den toppkarakter.

LES TEST AV SAMSUNG GALAXY NOTE II

Samsung Galaxy SIII



Galaxy S III gjør en fantastisk jobb på de fleste punkter.

Om Galaxy Note II frister, men du synes den er i største laget, er Galaxy S III verdt en nærmere inspeksjon.

Dette er en av de aller beste Android-telefonene som har sett dagens lys, og har særdeles få svakheter. Her får du en kraftig firekjerneprosessor, stor og høyoppløst skjerm med knallbra bildekvalitet, god lyd og bra kamera.

Du får også minnekortstøtte, noe som trist nok begynner å bli mer unntaket enn regelen når vi snakker om toppmodeller.

LES TEST AV SAMSUNG GALAXY S III

Samsung Ativ S



Ativ S er Samsungs flaggskip i Windows-kategorien.

Også Samsung har kastet seg på Windows Phone-bølgen, og selskapets Ativ S er laget for å konkurrer mot HTC og Nokias toppmodeller.

Her får du den samme skjermen som i Galaxy S III, altså en 4,8-tommers 720p-skjerm med knallbra bildekvalitet.

Med Qualcomms råsterke Snapdragon S4-maskinvare under skallet får du også finfin respons samme hva du driver med, og vil samtidig være i stand til å kjøre det meste som kommer av Windows Phone 8-apper i uoverskuelig fremtid.

I motsetning til Windows-flaggskipene fra Nokia og HTC har Ativ S fått støtte for MicroSD-kort, og akkurat dette tipper vi vil være grunn nok for mange til å velge denne fremfor konkurrentene.

LES LYNTEST AV SAMSUNG ATIV S

LG

LG Optimus 4X HD



Optimus 4X gir deg svært mye for pengene.

LG slapp tidligere i år Optimus 4X, som med firekjerneprosessor, kraftig grafikkbrikke og stor 720p-skjerm skulle ta opp kampen mot HTC One X og Samsung Galaxy S III.

Og den leverer varene på de aller fleste fronter. Den er lynrask, har god lyd, knall skjerm og fin design.

Det er dog ikke alle punkter den måler seg med konkurrentene på, som bildekvaliteten du får fra kameraet.

Men det spørs om ikke dette oppveies av prisen. Siden lanseringen har denne nemlig gått i en jevn kurve nedover, og du kan i dag fikse deg et eksemplar for drøyt 2800 kroner.

LES TEST AV LG OPIMUS 4X HD

LG Optimus G



Dette er en ren muskelpakke.

Dersom det er mest mulig kraft du er ute etter, burde du følge med nå når Optimus G er på vei ut på markedet.

Denne Android-telefonen har de samme Krait-prosessorkjernene på 1,5 GHz som står i alle de sterkeste Windows Phone 8-modellene. Forskjellen er at den har dobbelt så mange, altså fire.

I tillegg får du 2 GB arbeidsminne (RAM) noe som burde tilsi at denne telefonen ikke vet betydningen av "treg".

Den har ellers stor 720p-skjerm og det meste du kan be om av teknologi og funksjoner.

LES MER OM OPTIMUS G

LG/Google Nexus 4



Årets Google-telefon er laget av LG.

Google lanserer årlig en egen "Google-telefon" i Nexus-serien. Her er det Google som har kontroll på programvaren, mens vanlige mobilprodusenter står for byggingen av telefonen.

I år er det LG som er Googles partner, og resultatet er Nexus 4.

Denne telefonen kjører i likhet med alle andre Nexus-modeller på Android i sin reneste form, og er helt strippet for produsentspesifikke innslag. Den er også først med Android 4.2.

En av fordelene med Nexus-telefonene er at du står først i køen når det kommer oppdateringer til Android-plattformen, og mange setter nok også pris på å slippe å bli påtvunget apper og annet mobilprodusentene har en tendens til å tenke at du trenger (og som oftest ikke kan fjernes).

Spesifikasjonsmessig holder Nexus 4 høy standard - 4,7-tommers IPS-LCD-skjerm, den samme, råsterke systembrikken som Optimus G og 2 GB arbeidsminne.

Da er det en aldri så liten nedtur at telefonen leveres med 8 eller 16 GB internminne, og ikke har minnekortstøtte. 

LES LYNTEST AV NEXUS 4

Apple

iPhone 5



iPhone 5 er den ferskeste telefonen fra Apple.

Dersom du har brukt Apples telefoner i noen år, er det stor sannsynlighet for at du vil fortsette med det. Årets variant har enkelt og greit fått navnet iPhone 5 (selv om det er nummer seks i rekken), og har fått en betydelig designendring siden sist.

Den har blant annet blitt betydelig krympet, og veier nå inn på bare 112 gram. I tillegg er den tynnere, og glasset på baksiden er fjernet, så nå slipper du å bekymre deg for å knuse dette.

Med en skjermstørrelse på 4 tommer får du et noe mindre bilde her enn på resten av toppmodellene, uten at det nødvendigvis er et minus. Bildekvaliteten er det ikke noe å utsette på.

Vi synes også lydkvaliteten er svært god både i samtaler og ved musikkspilling, du får et knallbra kamera og får kjøpt telefonen med lagringskapasiteter helt opp til 64 GB.

Ellers er dette den eneste av årets nykommere som kjører på iOS-plattformen, noe som for mange vil være grunn nok i seg selv til å velge iPhone 5 fremfor andre modeller.

LES TEST AV IPHONE 5

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.