Prosjektet er kommet i fare som følge av at Hydro har kjøpt opp tyske VAW og franskeTechnal.
Planen var å gi et endelig klarsignal for satsingen på Island i september i år. Nå sprekker fremtidsplanen fordi Hydro først må legge en langsiktig plan for sine aluminiumvirksomheter. Reydaral-prosjektet er imidlertid stadig ansett for å være et lønnsomt prosjekt.
Ny partner
Deltakerne i Reydaral-prosjektet ønsker å trekke inn ytterligere en partner i prosjektet for å kunne redusere den islandske eierandelen, og det vil kreve mer tid. Partenes dilemma er at islandske myndigheter og det nasjonale kraftselskapet Landsvirkjun må beslutte om utbygging av kraftverket på et annet tidspunkt enn det deltagerne i Reydaral-prosjektet har behov for. Partene innser at den islandske regjering og Landsvirkjun har anledning til å oppsøke nye partnere for prosjektet inntil de har en formell avtale i orden.
Partene skal møtes tidlig i juni for å vurdere situasjonen.
På regjeringsnivå
Noral-prosjektet består av Reydaral, et aluminiumverk med en planlagt kapasitet på opp til 400.000 tonn per år, og et kraftprosjekt med tilhørende infrastruktur. Prosjektet ble formalisert 24. mai 2000 i form av en deklarasjon mellom det islandske industridepartementet på vegne av den islandske regjering, det nasjonale kraftselskapet i Island, Landsvirkjun, Hydro Aluminium, Reydaral hf og Hæfi hf.
Reydaral er et selskap eid med like store andeler av Hydro og Hæfi med sikte på å utvikle aluminiumprosjektet. Hæfi er et selskap opprettet av islandske investorer for å delta i Reydaral-prosjektet.