Nå kan kokekaret komme i produksjon.
– Kasseroller i silikon kan løftes fra komfyren med bare nevene selv om innholdet er fylt med kokende vann, sier Kittilsen i en pressemelding.
Han er vinneren av Electrolux’ nasjonale designkonkurranse 2008.
Reelt behov
Administrerende direktør Arne Håkon Burdal i Electrolux mener vinnerbidraget møter et reelt brukerbehov i markedet.
– Materialvalget og den økte brukeranvendeligheten er spennende. I kombinasjon med nyere induksjonsteknologi vil slike kasseroller kunne bli en ”hit” for småbarnsfamilier. Bidraget har derfor et stort potensial for å kunne settes i produksjon, sier han.
Kan brukes til mye
Produktet kan benyttes til steking, koking, eller til oppvarming av mat i mikrobølgeovn. I tillegg kan man benytte kokekaret som emballasje for nedfrysing.
I bruk vil oppvarmingstiden være kortere, sammenliknet med tradisjonelle kasseroller i stål og aluminium. Silikonkokekar vil også holde lenger på varmen enn tradisjonelle kasserroller.
Mindre utslipp
– I produksjonen vil anvendelse av den såkalte FFC Cambridge-prosessen sørge for fravær av skadelig CO2-utslipp i naturen. I tillegg kan silikon resirkuleres. Miljøhensynet var spesielt viktig i fremstillingen av dette konseptet, sier Kittelsen, som mottar et utdanningsstipend på 20.000 kroner.
Et dansk firma har nylig begynt å produsere kjeler i silikon, men ifølge Kittilsen er disse mer like dagens tradisjonelle kasseroller.