Nilsen holder på med hovedoppgave i bioteknologi. Hun arbeidet i åtte uker i sommer med et prosjekt om kompostering av slamavfall for Nordmøre interkommunale renovasjonsselskap. I prosjektet har hun analysert slamkvaliteten, og i tillegg satt opp en driftsplan over hvordan de 11 kommunene tilknyttet renovasjonsselskapet, kan utnytte slammet.
Prosjekt i bedrifter
Andre- og tredjeprisene på henholdsvis 6000 og 4000 kroner gikk til Anna Steine, Institutt for produksjons- og kvalitetsteknikk, og Gunnar Aronsen, Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse. De hadde Step-praksis i hver sin trondheimsbedrift – CorrOcean og FuelTech. Leder i juryen, Kolbjørn Almlid fra Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND), roste finalistene for fremragende arbeid. Han var spesielt fornøyd med de gode presentasjonene av oppgavene.
Step er et samarbeid mellom NTNU, A/S Norske Shell, SND og Nordmøre Næringsråd om å tilby små- og mellomstore bedrifter i distriktene sivilingeniørstudenter til å gjennomføre prosjektoppgaver bedriftene har utarbeidet. Step er utviklet av Shell i Storbritannia. Stewart Clark ved NTNU tok konseptet med til Norge i 1997, og hvert år har antallet studenter som utfører prosjektoppgaver i bedriftene blitt fordoblet. Takket være samarbeid med IASTE i Trondheim fikk 62 studenter praksisplass i årets Step, de fleste fra NTNU.
Leder i styringsgruppen for Step, studiedirektør Jon Walstad ved NTNU, understreker viktigheten av å ha kontakt mellom universitetet og bedriftene. NTNU har tradisjonelt et godt samarbeid med større bedrifter, men gjennom Step-programmet har universitetet også etablert et godt samarbeid med små- og mellomstore bedrifter.
Phil Donnelly, som administrerer Step i Storbritannia, har invitert NTNUs tre Step-vinnere til London. Neste år blir Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) med i styringsgruppa og skal bidra økonomisk til Step.