OLJE OG GASS

Varsler ny fase for Det norske

Det norske leverte et saftig underskudd for første kvartal i år. Erik Haugane varlser at selskpet går inn i en ny fase.
Det norske leverte et saftig underskudd for første kvartal i år. Erik Haugane varlser at selskpet går inn i en ny fase. Bilde: Anders J. Steensen
Maiken Ree
10. mai 2011 - 09:19

Det norske endte med et underskudd etter skatt på 251,7 millioner kroner i første kvartal, mot et underskudd på 174,3 millioner kroner samme kvartal året før.

Det norske har tidligere satset hardt på letevirksomhet, men har hatt lite flaks med sine brønner. I første kvartal hadde selskapet to tørre letebrønner på Dovregubben i PL 468 og Gullris i PL 522, og det ble brukt 609,1 millioner kroner på letevirksomhet i, mot 544,2 millioner for samme kvartal i 2010.

Avvikler kontor

Selskapet skriver i en pressemelding at de vil avvikle Stavanger-kontoret for å effektivisere driften. Det er også vedtatt at de vil avvikle datterselskapet Det norske AS.

Det norske-sjef Erik Haugane varsler at selskapet går inn i en ny fase.

Leverer PUD

– Vi skal fortsatt ha betydelig leteaktivitet, men med mål om å levere plan for utbygging og drift (PUD) for Jetta i sommer, vil vi passere en viktig milepæl mot å bli et fullverdig oljeselskap med utbygging og egenproduksjon, sier Haugane i en melding.

Selskapet har prioritert å bygge ut Draupne og Jetta-funnene, mens utbyggingen av Frøy er midlertidig utsatt.

Tidskritisk

Jetta har, ifølge selskapet, tidskritiske reserver som må bygges ut som en undervannsløsning til Jotunfeltet. Etter planen skal det leveres PUD i sommer, med produksjonsstart i 2013.

For Draupne-funnet er Det norske i dialog med lisenspartner for å finne den beste utbyggingsløsningen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Åtte letebrønner

Selskapet skal være med på åtte letebrønner i 2011, ut over dem som er boret, med en planlagt letebrønn på Skalle-prospektet i Barentshavet i løpet av sommeren. Det norske har også 20 prosent andel i Nordvarg-prospektet, som bores nå med Total som operatør.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.