Det er de forurensende drivhusgassene fra det kullfyrte Nordjyllandsværket som skal pumpes ned under jorden.
Tanken er at avgassene fra kraftverket skal sendes til Vedsted vest for Aabybro, helt nord på Jylland, gjennom rørledninger.
2000 meters dyp
Der finnes et porøst lag av sandstein og leire rundt to kilometer under bakken som kan lagre verkets CO 2-gasser i flere tiår framover.
Renseanlegget er budsjettert til rundt to milliarder danske kroner, skriver skriver Aalborg-avisen Nordjyske Stiftstidende.
Ett av verdens første
Ifølge det danske fagbladet Ingeniørens nettsted, forventer svenske Vattenfall å være klar med det som vil bli ett av verdens første deponeringsanlegg i sitt slag i løpet av 2013.
Det er i forbindelse med tidligere oljeboring at sandsteinlaget er funnet, og totalt skal det kunne romme rundt 100 millioner tonn CO2, nok til å holde på drivhusgassene fra Nordjyllandsværket i flere tiår framover.
Må senke energiforbruket
Utfordringen blir å senke energitapet som oppstår i renseprosessen.
Ifølge Ingeniøren går mellom 25 til 30 prosent av kraftverkets energiforbruk bort til denne prosessen i dag og flere kraftverk i Norden har fått nei til å sette i gang med CO 2-deponering, på grunn av det høye energiforbruket.
Avventer teknologivalg
Vattenfall har fortsatt ikke valgt den nøyaktige teknologien som skal brukes i renseprosessen, men det vil bli avklart i forbindelse med videre undersøkelser av deponiet.
Den svenske kraftgiganten forventer at mellom 90 og 95 prosent av drivhusgassene skal bli trukket ut av røyken.