Små jobber betyr ofte små kontraktssummer også, men nå har Statens vegvesen lyst ut en kontrakt verd inntil 200 millioner kroner de neste fire årene, for mindre veiarbeider i Hedmark.
Det er snakk om en to års samlekontrakt på arbeider for inntil 50 millioner kroner per år, med opsjon på inntil to ettårsforlengelser for en entreprenør som er rigget for varierte oppdrag.
Eksemplene på oppdrag som kan dekkes av kontrakten spenner nemlig fra opparbeiding av fortau, bussholdeplasser, gang- og sykkelveier, kollektivfelt, rundkjøringer, oppsetting av rekkverk, støyskjermer, skilt og støttemurer, bygging av betongkonstruksjoner, fjellsprenging, kant- og veiforsterking og trafikksikkerhetstiltak på sideterreng, til elektroarbeider og vann- og avløpsarbeider.
Men Vegvesenet skriver i utlysningen at det også kan bli aktuelt å bestille andre tiltak enn de som er beskrevet.
- Seks samlekontrakter lyst ut: Prøver ut ny kontraktsform i Hedmark
Stor interesse for lignende kontrakter
– Målet er uansett å tegne kontrakt med én entreprenør, sier byggeleder Anne Ingeborg Nerstad i Statens vegvesen til Veier24.
Arbeidene kan være både nyanlegg og opprusting av eksisterende anlegg, og noen av oppdragene kan måtte utføres på eller ved veier med høy trafikk.
Hoveddelen av oppdragene vil foregå i kommunene Våler, Åsnes, Grue, Kongsvinger, Eidskog, Nord-Odal og Sør-Odal, men det kan også komme oppdrag i andre kommuner i den sørlige delen av nåværende Hedmark fylke.
Det er tidligere inngått lignende kontrakter for de midtre og nordlige delene av Hedmark fylke, og prosjektleder Torbjørn Bekkevold som har hatt ansvaret for disse kontraktene, forteller til Veier24 at det har vært stor interesse for dem.
– Ja, veldig stor interesse. Da vi inngikk den siste kontrakten for Hedmark Midt fikk vi inn 7-8 tilbud, de fleste fra lokale entreprenører, sier han.
- Ny E6 forbi Lillehammer: Kostnadene redusert med fem milliarder kroner
Omsetter mer enn med enhetspris
Dette er andre runde med samlekontrakter av denne typen, etter at man inngikk de første kontraktene våren 2017, og Bekkevold forteller at erfaringene med kontraktstypen er gode.
– Vi får omsatt mer med denne typen kontrakter enn med tradisjonelle enhetspriskontrakter, og vi opplever også at samarbeidet med entreprenørene fungerer veldig bra.
Alle samlekontraktene i Hedmark gjelder fylkesveier, og vil bli overført til nye Innlandet fylkeskommune fra nyttår. Det samme gjelder mange av de Vegvesen-ansatte som har jobbet med kontraktene, som slutter i Statens vegvesen for å jobbe i de nye fylkeskommunale veiadministrasjonene.
Fristen for å levere inn tilbud på samlekontrakten for Hedmark Sør er 22. oktober.