Det er faktisk ikke hver dag det skjer noe spennende i mobilbransjen, og det er heller ikke alltid vi har en ny telefon inne til test. Vi prøver så godt vi kan å unngå "iPhone kommer i ny farge"-saker i slike perioder, og bruker heller tiden på å koke sammen små og store, nyttige og unyttige guider til det som måtte falle oss inn der og da.
Dette har gradvis gitt oss en ganske fyldig database med guider som tar for seg alt fra Android-programmer til forholdsregler når du er på stranden. Her er noen forslag til guider du kan lese om du vil lære noe nytt, eller rett og slett bare kjeder deg:
Slik fungerer multitasking
Alle avanserte mobiltelefoner i dag støtter såkalt multitasking, ofte omtalt som "fleroppgavekjøring".
Det er imidlertid stor forskjell på hvordan dette fungerer i de forskjellige mobilplattformene, og alle systemene har sine styrker og svakheter.
I denne guiden går vi nærmere inn på hvordan multitasking fungerer i de vanligste operativsystemene for mobiltelefoner, og hva som er fordelene og ulempene med de forskjellige løsningene.
Les guiden her >>
Når en idiot stjeler mobilen din..
Når noen stjeler telefonen din, da blir du rasende.
Når du er ferdig med å være rasende må du samle sammen alle kontaktene dine på nytt, irritere deg over at alle bildene er borte, og begynne å se deg om etter en ny telefon.
Det vil si, dersom du ikke følger rådene i denne guiden. Vi viser deg hvordan du går med minst mulig tap om mobilen din blir fisket ut av lommen, samtidig som du ødelegger dagen for kjeltringen som eier de frekke fingrene.
Les guiden her >>
Sett opp Android for bruk i bil
Det finnes egentlig ikke et mer perfekt partnerskap enn mobil og bil. De fleste har fått med seg at du kan bruke mobilen til GPS-navigasjon på tur, men du kan få langt mer ut av den enn dette.
Har du en smarttelefon finnes det en rekke muligheter, for eksempel kan du bruke mobilen til å finne igjen bilen på en parkeringsplass, eller du kan bruke den som speedometer. Det er nesten bare fantasien som setter begrensningene her.
Alle telefoner kan i utgangspunktet fungere bra i bilen, men vi holder en aldri så liten knapp på Android. Grunnen til dette er at du kan sette opp flere startskjermer og legge til både widgeter og snarveier på samme skjerm. Dermed har du alt tilgjengelig uten at du trenger å bla mellom programmer eller åpne menyer.
Se hvordan vi har satt opp Android-skjermen vår for bilbruk >>
Slik ødelegger du mobilen din
Du har kanskje mistet telefonen din i bakken eller i et vellykket glass med saft uten at den har gått i stykker? Du er kanskje skråsikker på at du har fått HTCs Hulken-utgave av Desire?
Ikke fortvil, du har bare vært uheldig.
I denne guiden går vi gjennom en rekke måter å ødelegge telefonen din på. Alle metodene er velutprøvd blant det norske folk den dag i dag, og kan trygt regnes som idiotsikre.
Les guiden her >>
7 tips for bedre batteritid
Mobilprodusenter flest liker å presentere tall (med unntak av kvartalsresultater..), gjerne i den optimistiske enden av skalaen. Dette gjelder særlig batteritiden.
Selv om produsentene vil ha det til at telefonen din har en standbytid på flere uker og en taletid på et halvt døgn, vil du sjelden eller aldri oppleve dette i praksis.
Årsaken er enkel: Når produsentene måler hvor lenge batteriet varer, gjøres dette i kontrollerte omgivelser med optimale forhold på absolutt alle fronter. Det motsatte av disse omgivelsene kan man gjerne omtale som "hverdagen din".
Det finnes heldigvis mange grep du kan gjøre for å gi telefonen din noen ekstra timer å gå på per lading, og disse triksene viser vi deg her.
Les guiden her >>
Vil du lese enda flere guider, kan du besøke guide-seksjonen vår, som inneholder alt vi har snekret sammen det siste året.