– Ikke bare er den mer avansert enn konkurrentene, den bruker mindre enn fjerdeparten av energien. Det betyr at det er mulig å bruke den i enheter som får over 20 års batterilevetid. Nå er det batterienes selvutladning som er utfordringen, ikke oss, sier Førre.
Det er bare noen dager siden de første produktene kom fra Taiwan når Teknisk Ukeblad snakker med Førre. Nå er han i USA for verdenslansering.
En prosent
Det er høy stemning i den ingeniørtunge bedriften som har etablert seg i økonomenes arnested, BI-bygget i Nydalen.
– Dette er moro, ler Førre. Målet vårt er å ta en prosent av verdensmarkedet i 2017, og det er antatt å bli på 27 milliarder mikrokontrollere. Men jeg har et mer hårete mål også, og det er å ta 10 prosent. De nye målingene styrker meg i troen på at vi skal klare det.
Seriegründer
Førre er ingen nykommer i den norske IT-industrien. Han var med å etablere Chipcon som de solgte til Texas Instruments for noen år siden.
Det ga en gevinst på rundt 100 millioner, som Førre ikke hadde til hensikt å la stå urørt i banken. I tillegg til penger, var han full av ideer om mikrokontrollere og strømforbruk.
Nå er produktene klare for verdensmarkedet og Førre sikter på en omsetning på 20 milliarder om åtte år.
Sparerekord
Geir Førre og teknologisjef Øyvind Janbu i Energy Micro lister opp 10 grunner til at nye EFM32 Gecko er verdens energisnilleste mikrokontroller.
– Vi har lavest strømforbruk av alle konkurrentene på markedet, inkludert 8 og 16 bits variantene. Men siden vår 32 bits mikrokontroller også er den kraftigste gjør den jobben mye raskere enn de andre og kan gå raskere i hvilemodus. Dessuten er den mye kjappere opp fra hvilemodus til aktiv og det betyr mindre bortkastet tid og energi, sier Førre.
Men aktivitet er ikke nok her, for å oppnå ekstremt lang batterilevetid må en mikrokontroller være god på passivitet også.
Lavest mulig strømforbruk når det ikke trengs noen annen aktivitet enn å være klar til å starte er viktig. EFM32 setter ny rekord med utrolige 20 nanoampere.