– Med 1000 nye arbeidsplasser vil vi sette Notodden på det internasjonale teknologikartet, sier gründer Thor Olav Sperre om Telemark Teknologipark.
Sperre mener dette er mulig å få til, dersom målet realiseres. Man han ønsker nå en mangedobling av produksjons- og testingsarealet.
Parken har i dag 12.000 kvadratmeter med testanlegg og produksjon for en rekke selskaper innen olje- og gassindustrien. Nå ønsker de å bygge ut 70.000 kvadratmeter ekstra for høyteknologisk produksjon og test av subsea-produkter.
Les også: Shell tillater bruk av mobil offshore
Ikke bare blues
– Målet for Telemark Teknologipark har ikke endret seg siden vi tok det første spadetaket i 2007. Vi skal bli Nordens mest komplette test- og produksjonssenter for subsea-, olje-, og gassindustrien. Suksessen vi har hatt med de to første byggetrinnene viser at vi er godt i rute, sier Sperre.
– Parken ligger midt i hjertet av Telemark på Østlandet. Men det hindrer ikke satsningsviljen. Og nå snakker folk om Notodden som en voksende teknologiby, ikke bare Norges bluesby, heter det i en melding fra Teknologiparken.
Sperre opplyser at parken nå åpner for videre ekspansjon gjennom salg av tomter, oppføring av egne bygg og utleie av lokaler for interesserte som ønsker å være med.
Les også: Dette mener bransjen om ny oljeminister
God tilgang på arbeidskraft
Planene er utarbeidet i et samarbeid mellom Telemark Teknologipark, Notodden Kommune og næringsutviklingsselskapet Notodden Utvikling AS. John Terje Veseth, daglig leder i Notodden Utvikling AS, mener ifølge meldingen, at beliggenheten i innlandskommunen Notodden ikke er et hinder for Telemark Teknologipark.
– Vi har egen helikopterplass i parken og bare et steinkast unna oss ligger Notodden flyplass. Vi ligger helt inntil Europavei 134 som binder Øst- og Vestlandet sammen, og på toppen av det hele har Heddalsvatnet som transportåre et stort potensiale. Parken ligger sentralt plassert i vannkanten og nedover Telemarkskanalen kan vi frakte større konstruksjoner enn på landeveien direkte til nasjonale og internasjonale havner, sier Veseth.
Veseth mener også det er god tilgang til kvalifisert arbeidskraft i området.
– Vi kan med denne satsningen tilby spennende jobber i nærområdet for alle i Kongsbergregionen og for all den kvalifiserte arbeidskraften som finnes innenfor subsea- olje- og gassbransjen i resten av Telemark.
Les også:
Slik kan Barentshavet se ut i 2030