NORD STREAM

Zelenskyj-rådgiver avviser at Ukraina var innblandet i Nord Stream-sabotasjen

President Volodomyr Zelenskyjs rådgiver Mykhailo Podolyak nekter for at Ukraina var involvert i den mye omtalte sabotasjen av Nord Stream-gassrørledningene.

Mykhailo Podolyak, som er rådgiver for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, avviser at landets myndigheter var involvert i sabotasjen mot gassrørledningen Nord Stream i 2022.
Mykhailo Podolyak, som er rådgiver for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, avviser at landets myndigheter var involvert i sabotasjen mot gassrørledningen Nord Stream i 2022. Foto: Efrem Lukatsky/AP/NTB
15. aug. 2024 - 10:27

– En slik handling kan bare utføres med omfattende tekniske og økonomiske ressurser. Og hvem var i besittelse av alt dette på tidspunktet for eksplosjonene? Bare Russland, sier han i en uttalelse til Reuters.

En tysk domstol etterlyste onsdag en ukrainsk dykkerinstruktør i forbindelse med sabotasjen mot gassrørledningen Nord Stream i 2022. Mannen, som var bosatt i Polen, har siden flyktet til Ukraina.

To andre personer har status som mistenkt i saken. De skal også være ukrainske statsborgere og erfarne dykkere.

Gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 ble ødelagt av flere eksplosjoner utenfor øya Bornholm i Østersjøen i september 2022. Gassrørledningene ble bygget for å frakte russisk gass fra Russland til Tyskland.

Ukraina importerer nå stadig mer strøm fra andre land. Bildet er fra et kontrollert strømkutt i sentrum av den ukrainske hovedstaden Kyiv i juni.
Les også

Ukraina må ha hjelp fra venner for å holde strømmen på

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.