17:18:47Nyhetsstudio

Tysk romselskap skal sende opp rakett fra Nordsjøen

En gruppe som planlegger å sende opp satellitter til verdensrommet fra et spesialskip utenfor kysten av Tyskland, skal teste den første raketten i april 2024.

German Offshore Spaceport Alliance har utviklet den mobile oppskytingsbasen, og en rakett fra nederlandske T-Minus blir den første som skytes opp, sier Siegfried Russwurm. Han leder Tysklands industriforbund (BDI) og holdt onsdag en pressekonferanse om romplanene.

Målet er at små europeiske raketter med satellitter i fremtiden kan sendes opp fra den nye basen.

BDI tok initiativ til prosjektet da de arrangerte sin første romfartskonferanse for fire år siden. Ifølge organisasjonen skal den flyttbare basen ha hjemmehavn i Bremerhaven vest for Hamburg. Oppskytingene skal skje rundt 350 kilometer fra kysten, i Tysklands økonomiske sone.

Russwurm ber den tyske regjeringen øke sine romfartsambisjoner og viser til økende interesse for kommersiell romfart og forretningsvirksomhet i rommet.

– I stadig flere sektorer er det en sannhet at dersom du ikke ligger i forkant i verdensrommet, vil du ikke være teknologiledende på jorden, sier BDI-presidenten.