17:17:24Nyhetsstudio

Ny rekord på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp med 0,19 prosent onsdag til 1312,26 poeng. Det er ny rekord.

Mye av oppgangen skyldes at oljeprisen stadig stiger, og at børslokomotivet Equinor avsluttet dagen med å stige med 1 prosent og nå sin høyeste sluttnotering hittil i år.

Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for i overkant av 91 dollar, opp med om lag 0,5 prosent. mens et fat amerikansk lettolje ble handlet for rundt 88 dollar fatet, også opp med rundt 0,5 prosent.

– Sterke makrotall fra USA og Kina kombinert med betydelige reduksjoner i de amerikanske oljelagrene har drevet oljeprisene oppover det siste halve døgnet, sier Nordnet-analytiker Roger Berntsen til Finansavisen.

Dagens vinner på Oslo Børs var utvilsomt biotek-selskapet Ultimovacs, som steg med over 25 prosent etter å ha presentert gode resultater fra en kreftstudie.

På hovedindeksen var det Equinor som var mest omsatt som vanlig, fulgt av DNB (+1,7) og Aker (+0,9). Blant de øvrige større selskapene gikk Norsk Hydro tilbake med 1,8 prosent, Adevinta med 1,1 prosent og Telenor med 0,5 prosent.

Dagens tapere var Aker Horizons hvis aksje gikk tilbake med 8,7 prosent.

De øvrige toneangivende europeiske aksjeindeksene falt alle onsdag. FTSE 100 i London med 1,1 prosent, DAX 30 i Frankfurt med 1 prosent, og CAC 40 i Paris med 0,9 prosent.