18:24:05Nyhetsstudio

Vard bygger serviceskip for tysk eier

Skipene er  designet av Vard Design i Ålesund med betegnelsen 4 19. Skrogene bygges i Romania og skal utrustes ved ett av Vards verft i Norge.

Kontrakten omfatter også opsjon på ytterligere to skip.  Skipene får hybrid framdriftssystem og kan konverteres til metanoldrift.  Planlagt levering er 2. kvartal 2025.

Vard 4 19 er 87,5 meter lange og 19,5 meter brede servicefartøy (Commissioning Service Operation Vessels - CSOVs) med sengeplass til 120 personer. Vard skriver i en pressemelding at skipene er designet med fokus på logistikk, sikkerhet, komfort og gode  posisjonerings- og bevegelsesegenskaper.  Fartøyene skal ha høydejusterbar, bevegelseskompensert gangbro med heissystem for vindturbbiner og et høydejusterbart system for overføring av varer og personell til mindre arbeidsbåter. Skipene blir utrustet med SeaQ-pakke fra Vard Electro som inkluderer løsninger og systemer for energiforsyning, kontroll, bro og kommunikasjon.

Windward Offshore er et partnerskap under etablering. SeaRenergy ble etablert i 2010 og er offshoredelen i Rickmersfamilien. Sammen med The Asian Spirit Steamship Company (ASSC), som er skipsfartdelen av Rickmersfamilien, tar SeaRenergy tar sikte på å bli Europas ledende leverandører av omfattende tjenester til  havvindindustrien.