21:17:18Nyhetsstudio

Eviny venter store svingninger i strømprisene

Det vestlandske kraftkonsernet Eviny fikk barbert sine resultater kraftig i tredje kvartal som følge av lavere strømpriser. Det underliggende resultatet var på 110 millioner kroner, mot rekordhøye 1,5 milliarder tilsvarende kvartal i fjor, ifølge en pressemelding.

Gjennomsnittlig kraftpris for NO5 (Vest-Norge) var 20 øre/kWh i kvartalet, mot 288 øre/kWh i fjor. I tredje kvartal opplevde NO5 for første gang negative døgnpriser. Kombinasjonen av høye tilsig, fulle magasiner og flomfare i Sør-Norge, presset kraftprisene ned.

– Dette er den nye hverdagen der kraftprisene svinger mye mer enn før, fra svært høye til svært lave nivå. Som vannkraftprodusent må vi tilpasse aktiviteten vår til dette bildet, uttaler konsernsjef Ragnhild Janbu Fresvik og peker på at Eviny vil produsere mest mulig når behovet er størst.

Selskapet jobber med konkrete prosjekter i vassdrag som allerede er regulert til vannkraftproduksjon.

Eviny produserte 1,4 TWh vannkraft i tredje kvartal i år. Det er 0,4 TWh lavere enn samme kvartal i fjor.

Selskapet har varslet et taktskifte i utbygging av fornybar energi fremover, og viser til at det også vil komme store investeringer utenom vannkraft. I september vant blant annet Eviny en milliardkontrakt for ladestasjoner i Tyskland.