18:26:35Nyhetsstudio

Lege fikk godkjent yrkesskade på hjemmekontor – staten anker

Høyesterett skal ta stilling til om en lege som pådro seg en alvorlig skade på hjemmekontor, skal tilkjennes yrkesskadeerstatning.

Oslolegen hadde hjemmevakt i juli 2018 da hun på vei ut i hagen i en spisepause tråkket over og skadet foten. Skaden var alvorlig og medførte 50 prosent uførhet.

Etter først å ha fått avslag fra Nav og Trygderetten, avsa Borgarting lagmannsrett under dissens en dom til legens fordel, skriver Aftenposten.

Legen hadde hjemmevakt, men skulle inn til sykehuset for å se til en pasient. Fordi det ikke var noen ordninger for å spise på den aktuelle avdelingen, ville hun spise først. Det var i forbindelse med denne spisepausen legen skadet foten.

Regjeringsadvokaten vil imidlertid ikke slå seg til ro med dommen fra lagmannsretten hvor det slås fast at matpausen da legen skadet seg «framstår som en naturlig del av arbeidsdagen».

– Når skaden skjer mens arbeidstaker, som jobber hjemmefra, er på vei ut i egen hage under en pause, er man utenfor formålet med ordningen. Hvis konklusjonen til lagmannsrettens flertall blir stående, vil det innebære en utvidelse av yrkesskadedekningen, ifølge advokat Kristoffer Nerland hos Regjeringsadvokaten.