03:21:48Nyhetsstudio

Bønn fra Vegvesenet i vest: La bilen stå det neste døgnet

Statens vegvesen rykker ut med en melding til alle på Vestlandet i snøstormen: La bilen stå.

Det er oransje farevarsel og fare for svært mye snø. Lokalt kan det komme opp mot 40 centimeter. Det skal snø kraftig utover dagen, og fortsette på fredag.

Statens vegvesen skriver i en pressemelding at folk ikke bør kjøre hvis det ikke er høyst nødvendig. Til dem som må ut på veien, har de disse rådene:

– Beregn god tid, kjør etter behovene og vær ekstra oppmerksom. Ved stans kan det fort bli kaldt. Det kan være lurt å ta med ekstra klær i bilen, men husk å ikke ha tykke klær under sikkerhetsbeltet, sier Henny-Kristin Asperanden Navarsete i Statens vegvesen.

Veitrafikksentralen vest opplyste i morgentimene at det var litt mindre trafikk i rushet enn vanlig. De frykter imidlertid at det skal bli enda verre føre i ettermiddagsrushet.

– Det er hovedsakelig sånn at hovedveiene er greie, mens det er litt mer snø på sideveiene. Hvis værmeldingen slår til, så kommer det til å bli store forsinkelser og problemer utover dagen. De som kjører, må beregne god tid og kjøre etter forholdene, sier trafikkoperatør Andreas Herland til NTB.

Vegvesenet har alt av mannskaper ute, men det kommer så mye snø at det uansett blir problemer. Det påvirker også kollektivtrafikken.