00:27:40Nyhetsstudio

Vegtrafikksentralen Vest: Utfordrende dag

Det er varslet fare for snøskred og flom flere steder på Vestlandet. E16 fra Bergen til Voss har vært stengt store deler av dagen.

– Trafikken i dag har vært preget av mye ras, stengte veier og generelt vanskelige kjøreforhold, sier trafikkoperatør Eirik Elnes i Vegtrafikksentralen Vest til NTB.

E16 fra Bergen til Voss har vært stengt flere steder siden mandag morgen. Det samme har omkjøringsveien via Hardanger, som vil være stengt til i morgen, ifølge trafikkoperatøren.

Dette har ført til kødannelse langs E16 ut fra Bergen, og ved Trengereid har det stått biler og ventet siden nitiden i dag tidlig, skriver Bergens Tidende.

– E16 åpner klokken 17, hvis alt går etter planen, sier trafikkoperatør Kjetil Larsen i Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende, klokken 15.15.

Elnes oppfordrer de i indre strøk til å la bilen stå hvis mulig, men kommer med en klar anbefaling til de som trosser været.

– Må du ut og kjøre, så må du planlegge ruten godt. Det kan også være lurt å ta med seg både mat og drikke, i tilfelle trafikkforholdene endrer seg og man blir isolert, sier han.