08:38:59Nyhetsstudio

Sikkerhetsplaner for Paris-OL rapportert stjålet fra bagasjehylle – rådhuset avviser påstanden

Borgermesterens kontor i Paris avviser at deler av fransk politis sikkerhetsopplegg for sommerens OL er kommet på avveie.

Tidlig onsdag ble det meldt at en av byens ingeniører ble frastjålet en sekk på toget, og at den skal ha inneholdt sensitivt innhold om sikkerhetsopplegget for Paris-lekene.

Informasjonen skal ha ligget på en datamaskin og to USB-pinner som lå i sekken.

Sekken tilhørte en ingeniør som jobber ved rådhuset i Paris, får BFM TV bekreftet av fransk politi. Mannen plasserte den i bagasjehylla over setet, og tyveriet ble oppdaget da han bestemte seg for å bytte tog på grunn av forsinkelser i trafikken.

Ingeniøren skal ha forklart at USB-pinnene inneholdt sensitive data, særlig om det lokale politiets planer for å sikre tryggheten under OL.

Rådhuset i Paris dementerer imidlertid disse opplysningene onsdag ettermiddag.

– Etterforskningen har vist at den ansatte ikke var i posisjon til å ha noen informasjon om organisasjonen og dens sikkerhetsplaner. Vi er klar over det politiet har sagt om tyveriet, men den ansatte hadde bare personlige notater relatert til sin jobb med IT-støtte for avdelingen som jobber med veier og transport. USB-pinnene inneholdt ingen sensitiv informasjon, heter det i uttalelsen fra rådhuset.

Det er ventet at rundt 35.000 personer blir satt inn til å ivareta sikkerheten mens sommerlekene varer fra 26. juli til 11. august.