14:24:16Nyhetsstudio

Andre natt på rad med ukrainske droneangrep mot Russland

Ukraina har for andre natt på rad gjennomført et omfattende droneangrep mot flere russiske regioner, ifølge lokale myndigheter.

– I løpet av natten ble flere enn 30 droner oppdaget og ødelagt av luftvernsystemer i regionen, sier Aleksander Gusev, guvernør i den russiske Voronezh-regionen, som grenser til Ukraina, på Telegram.

I Rjazan-regionen ble et oljeraffineri angrepet, ifølge guvernør Pavel Malkov, som legger til at det oppsto en brann ved raffineriet.

– Ifølge foreløpig informasjon er det skadde, skriver han.

En drone ble også skutt ned på vei til et oljeraffineri i Leningrad-regionen, og i Belgorod førte fallende dronedeler til at en gassledning fikk skader og kuttet strømmen til noen landsbyer, opplyser guvernørene i de to regionene.

Den ukrainske sikkerhetstjenesten SBU utførte droneangrep mot tre oljeraffinerier i Rjazan, Kstovo og Kirisji som del av en strategi for å redusere Russlands økonomiske potensial, forteller en ukrainsk kilde til Reuters onsdag.

– Etter videoene på nettet å dømme var konsekvensene ganske betydelige, sier kilden.

Opplysningene er ikke bekreftet på uavhengig hold.

I tillegg utførte ukrainske forsvarsstyrker droneangrep mot en russisk flybase i Buturlinovka og en militærflyplass i Voronezh, ifølge kilden.

Natt til tirsdag ble to russiske energianlegg rammet av ukrainske droneangrep, ifølge russiske tjenestepersoner.