16:22:57Nyhetsstudio

Begrensninger på flyplasser i Moskva opphevet

Russiske myndigheter har opphevet begrensningene som ble innført på flytrafikken på tre av Moskvas flyplasser som følge av en bølge av droneangrep.

Både på flyplassene Domodedovo, Vnukovo og Zjukovskij ble det innført restriksjoner søndag morgen av sikkerhetsgrunner, melder det russiske luftfartsverket. Etter få timer ble de opphevet.

En midlertidig stans i biltrafikken som ble innført på Kertsjbroen til Krim, er også opphevet.

Fem ukrainske droner ble skutt ned i nærheten av Moskva søndag morgen, ifølge byens ordfører Sergej Sobjanin. Han sier at ingen er skadd, og at det ikke er meldt om skader.

Myndighetene i åtte russiske regioner, inkludert Moskva, sier at luftvernet skjøt ned til sammen 35 droner og raketter natt til søndag, siste dag av det russiske presidentvalget. En av dem utløste en brann på et oljeraffineri da vrakdeler falt ned.

I grensebyen Belgorod ble en 16 år gammel jente drept og hennes far såret da huset de bodde i, ble truffet av en rakett og begynte å brenne.

Nyhetsbyrået Ria trekker imidlertid en melding om at sju mennesker ble drept i et ukrainsk angrep mot en landsby i den russisk-okkuperte delen av Kharkiv. Ria har tydeligvis forvekslet med et angrep som fant sted 17. mars i fjor, ifølge Reuters.

Russland beskylder Ukraina for å prøve å sabotere valget med angrepene på russisk infrastruktur. Angrepsbølgen er en av de mest omfattende siden Russland gikk til krig mot Ukraina for to år siden.