10:18:46Nyhetsstudio
Ledelsen i Helse Møre og Romsdal vil ha Helseplattformen hvis de får ekstra bemanning

Ledelsen i Helse Møre og Romsdal foreslår å si ja til å innføre det omstridte journalsystemet Helseplattformen allerede fra 27. april. Forutsetningen er at de får tak i ekstra leger og sykepleiere.

Administrerende direktør Olav Lødemel i Helse Møre og Romsdal har ifølge Sunnmørsposten tvilt seg fram til at Helseplattformen bør innføres i slutten av april. Forutsetningen er at de får tak i ekstra leger og sykepleiere.

To uker før systemet eventuelt skal innføres mangler helseforetaket over 100 ukeverk med leger, 15 ukeverk med sykepleiere og 30–40 ukeverk med merkantile ressurser, skriver avisen.

– Vi anbefaler å innføre Helseplattformen under forutsetning at vi får på plass bemanning. Hvis vi ikke har det, kan vi ikke gå på plattformen, sier Lødemel til NRK.

Den 17. april skal styret i Helse Møre og Romsdal avgjøre om journalsystemet skal innføres nå eller om det skal utsettes. Et endelig vedtak blir gjort av styret i Helse Midt-Norge 25. april.

I desember i fjor vedtok styret i helseforetaket at de ville utsette innføringen av Helseplattformen, men de fikk ikke støtte av eieren, Helse Midt-Norge.

Datasystemet har fått massiv kritikk på St. Olavs hospital i Trondheim etter at det har vært flere alvorlige hendelser og feil.